sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Tältä täällä näyttää...

Huh huh! Pari kuukautta on vierähtänyt niin ettei juuri koneen äärellä ole istahdettu. Ai mitäkö täällä on hommattu? Talo on ehditty maalata lopulliseen muotoonsa, ainoastaan minun täytyy joku kaunis päivä vielä ihan pikkupikkupensselillä vähän korjailla jotain reunakohtia valkoisen ja harmaan raja-alueilla. Ihan viimeisen päälle oli hidasta hommaa vedellä modernin tyylin lautojen välejä. Väli on niin pieni ettei juuri mikään pensseli mahdu sinne, saati levitä kunnolla maalia. Ensimmäisen maalikerran jälkeen piti välit vetää vielä erikseen uudestaan, kun maasta katsoen saattoi näkyä jossain pilkahdus valkoista pohjamaalia. Varmaan jollain viisaammalla olisi ollut hyvä keino tuohonkin hommaan ja aika todennäköisesti jos uusi talo joskus tehdään, niin otetaan joku firma se maalaamaankin ;)

Jälkipyykkinä pitäisi vielä rapata ikkunan räystäspelleistä pikkuruiset maalitahrat pois. Joitakin tahroja tuli suojauksesta huolimatta myös terassiin ja ne pitää kai ottaa pois hiomapaperia apuna käyttäen. Ikkunatkin pitäisi pestä vaikka piha pöllyää vielä reippaasti ja työ on vähän hölmöläisen hommaa, mutta jospa ne hetken olisivat puhtaat.

Viime viikolla Puhakan kaivinkone levitti ja Anttila ajoi multaa pari kuormaa pihalle. Eipä juuri paria tuntia pidempään ehtinyt kulua, kun piha oli jo nurmenistutushommia vaille valmis ja pakkohan se oli samalle illalle istuttaa, kun Forecan sääkartta lupasi koko viikoksi sadetta. Arvatkaa onko satanut? No ei taatusti silloin, kun sille olisi tarvetta ja pihaa onkin jouduttu kastelemaan joka päivä. Murphyn laki toimi jälleen...

Ensi viikolla pitäisi tulla asfalttimiesten hommiin ja sitä odotellaankin oikein kuumeisesti. Aktiivinen rouva naapuritieltä organisoi koko tämän perukan halukkaille yhteisen tarjouskilpailun pinnoitustöihin ja entinen Viherrengas (nyk. VRJ?) sai urakan itselleen. Helpottaa elämää lapsen kanssa ja muutenkin, että saadaan kulkuväylät kuntoon. Tyttö on juuri oppinut itse polkemaan pyörällä ja pääsee rullailemaan omalla pihalla. Pikkuisen meinaa olla tekemisen puute tytöllä tällä hetkellä pihalla, kun nurmi on vielä pelkkää multaa ja kulkuväylät karkeaa soraa, eikä leikkimökkiäkään vielä ole saatu.

Leikkimökistä puheen ollen, olemme etsineet sopivaa mökkiä tutuilta ja tuntemattomilta käytettynä ja aika kiven alla tuntuvat olevan tai hinnat ovat päätä huimaavia. Ollaan katseltu myös paketteja, mutta ei olla semmoistakaan ostettu vielä. Toiveissa olisi, että löydettäisiin joku kohtuu hinnalla tekemään meille leikkimökki ja pieni puuvaja, niin saataisiin mieluisat. Yksi tuttu jo lupautui hommiin, mutta hän kulkee työreissuilla Etelä-Suomessa eikä aika yksinkertaisesti riitä meidän projektiin, kun vaja jo syksyksi tarvitaan ja leikkimökillekin olisi jo kovasti käyttöä. Eli jos tuntuu, että on rakentajan vikaa ja tekemisen puute, niin ei muuta kuin sähköpostiin tarjousta tulemaan :)
Pensasaitaa huutaa etupuoli!

Terassi on kyllä jälleen kerran erittäin onnistunut ja saanut ystäviltä ylistäviä sanoja :)
Pihamaa taas on kuin tyhjä taulu, entisen työkaveri kommenttia lainaten.

Sisälläkin on taas pikkuisen jotain saatu aikaan, kun minun mummolasta saatu ja
appiukon entisöimä piironkin löysi arvoisensa paikan olohuoneen seinustalta.

Nyt täytyy ihan höristää korvia ja ihmetellä, että onko tämä todellista: ulkona sataa!!!! Jeeee!!!
Visun ihmisen painajainen, kun pitää vettä lorotella päivät pitkät pihamaalle - heh heh :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti