sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Täällä asustellaan!!!

Keskiviikkona oli muuttotarkastus ja päästiin muuttamaan! Muuttoa helpotti, että suurin osa meidän tavaroista oli tuotu jo autotalliin ja sängyt sekä sohvat olivat jo sisällä talossa. Viikko oltiin minun vanhempien luona evakossa, kun sanoimme vuokrasopimuksen irti niin että vuokra-aika loppui 29.2. Joperan puolesta oli loppusiivousta tekemässä reippaat tytöt äitinsä kanssa eikä onneksi tarvinut alkaa itsellä sen kummemmin taloa kuuraamaan. Tottakai tässä joka päivä saa pyyhkiä lattioita ja pintoja kun rakennuspöly lentää, mutta kaikki isoimmat sotkut olikin siivottu.

Keskiviikkona kiersimme ensin valvojan ja Joperan Timlinin kanssa talon lävitse ja katsottiin paikat joita pitäisi vielä entrata. Muutamia maali- ja silikonipaikkauksia tai pikkujälkiä löytyi ja jo torstaina käytiin osa korjauksista tekemässä. Toivon mukaan maalari tulee alkuviikosta paikkailemaan omat osuutensa ja saamme kaikki huonekalut oikeille paikoilleen. Suurin puutos on, ettei muurari ole toimittanut takan ja leivinuunin luukkuja eikä saunan tuhkaluukkua. Saunassa olisi kuulemma voinut saunoa puutoksesta huolimatta, kun peittää luukun paikan, mutta odottelemme mieluummin toivottavasti huomenna saapuvia luukkuja. Itse muuttotarkastusta jännitimme enemmän ja sehän oli semmoinen läpihuutojuttu, että ei olisi uskonut. Kurkkaus saunaan, vessan ja keittiöön ja paperin allekirjoitus.

Tavaraa on purettu ja laitettu kaappiin ja purettu lisää ja vaihdettu kaappipaikkoja, kunnes huomasin sujuvammaksi vain purkaa tavarat kaappeihin ja sitten vasta alkaa miettimään onko paikat hyvät. Odotusten mukaisesti myös osa vanhoista huonekaluista lähtee myyntiin, kun ei ne näytä täällä hyvältä. Muutaman kerran on kannettu huonekalu sisälle ja sisältä autotalliin odottamaan uuden kodin löytymistä. Tyttö nosti niin kamalan metelin, kun yritettiin laittaa omaan huoneeseen nukkumaan, että suosiolla siirrettiin sänky meidän makkariin, kun pari yötä on nukuttu kaikki pienessä sängyssä pienimmäinen poikittain keskellä.

Me ollaan koko perhe tosi ihastuneita uuteen kotiin! Tyttökin on heti alusta alkaen ollut kotiutunut. Kun tulimme valmiiseen kotiin ja kerroin, että koti on nyt valmis oli neidillä kyselysarja heti valmiina. Ensin hän kysyi, että onko se koti jo valmis johon vastasin, että on ihan valmis. Seuraavaksi tyttö tiedusteli, että joko ne "raskamiehet" on lähteneet pois, johon vastasin, että kyllä he ovat lähteneet pois. Viimeiseksi tyttö kysyi, että ai onko leikkimökkikin jo valmis, johon oli pakko vastata ettei leikkimökki ole vielä valmis, mutta eiköhän se kesällä valmistu. Hirveän hyvät hoksottimet kaksi ja puolivuotiaalla :)

Listoittajakin on tehnyt loistavaa työtä. Ihan käsittämättömän pieniin väleihin on laitettu listat ja kyllä nuo jiiriin sahatut listat ovat hienot. Parketti on ihana ja kaikki on niin ihanaa, että huvittavaa kuinka me J:n kanssa koko ajan kehutaan jotain asiaa talossa toisillemme. Ihan sopivan kokoinen talo tämmöiselle pienelle perheelle ja kaikki on itse saatu valita joten eihän tästä voi kuin tykätä :) Tulkaahan ihastelemaan, kun meillä on talonäyttely 29.3.

Laitetaanpas lopuksi muutamia kuvia vaikka näissä vielä ollaankin ihan keskeneräisissä tunnelmissa.

Tv huoneen lasiovet

Saunan valaistusta

Kiuas vielä ilman kiviä"uusia" kirjoja, kun olleet puoli vuotta muuttolaatikossa

Näkymä tv-huoneesta olohuoneeseen eli hiukan on vielä vaiheessa.
Linssiludekin pääsi kuvaan mukaan.

8 kommenttia:

 1. Onnea uuteen kotiin! Löysin blogisi tuossa pari viikkoa sitten ja muutamana iltana luin läpi. Tätä muuttoilmoitusta oikein odotin ;)

  Terv. Mia Etelä-Suomesta

  VastaaPoista
 2. Onnea uuteen kotiin, varmasti ihanat fiilikset! :) Meiltä taitaa löytyä samanalainen linssilude kuin teilläkin ;)

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköistä.Pitää kyllä joskus tulla kurkkaamaan. T.Jenni

  VastaaPoista
 4. Muuttoilmoitusta on ootettu täälläkin. Seurattu blogia ja kivalta vaikuttaa. Meillekkin Jopera tekee talon ens kesänä. Pitääpä tulla katsomaan kun on näyttely. Onnea uuteen kotiin : )

  VastaaPoista
 5. tätä bloggausta on odotettu..:) vai sellainen kokemus muuttotarkastuksesta: sitäkö voi etukäteen viedä jotain huonekalujakin ennen muuttotarkastusta...?
  Teän takka-leivinuuni näyttää houkuttelevalta:), vaan voivoi tuota meiän takantekijää suurpiirteisyydessään.. (viittaan myöhästyneisiin aikatauluihin ja unohtuneisiin uuninluukkuihin..).
  Hienoa, että olette koko prosessiin loppuun asti tyytyväisiä!
  -elli-
  PS. Meiän laatat tulee vajaan kuukauden päästä, tällä viikolla alottaa maalarit työnsä.

  VastaaPoista
 6. Miikku: Kiitos ja kiva, että olet blogimme löytänyt :)

  Onnenhippuja: Kiitos! Onkos teilläkin coton de tulear?

  Jenni: Teretulemast!

  Anonyymi: Kiitos! Minne rakennatte? Kovasti mekin jo tänne odotellaan naapureita joten pitää varmistaa aina onko täällä samoille pelloille rakentavia :)

  Elli: Näköjään voi tuoda vaikka mitä! Eihän tuo puhunut mitään vaan istahti sohvalle lappuja kirjoittelemaan :)
  Hyvää jälkeä muurarit tekivät! Ollaan kyllä tyytyväisiä lopputulokseen! Meidän valvoja sanoi, että monetkin saman alan ammattilaiset ovat aikataulujen suhteen vähän oman tiensä kulkijoita. Pitää lähteä itsellä opiskelemaan takan muurausta niin ois jämptit aikataulut - heh :)
  Kyllä me on tyytyväisiä oltu, loppujen lopuksi koko projekti meni paremmin kuin hyvin!
  Teilläkin alkaa jo olla voiton puolella! Milloin on muuttopäivä? Aiotteko tulla meille taloesittelyyn? ;)

  VastaaPoista
 7. Oulun seudulle rakennetaan, kuivalle kangasmaastolle, ei olla naapureita ;) Huomenna tullaan taloesittelyyn.

  VastaaPoista
 8. Hei, käytiin teillä näköjään esittelyssä :D Hieno talo oli ja kiva nähdä näitä pienempiäkin livenä kun. Kaunis koti =)

  VastaaPoista