lauantai 5. toukokuuta 2012

Uusi lamppu ja pihahommia

Meillä on tällä hetkellä vielä muutamia huoneita ilman kattovalaisimia, mutta Kodin1:stä löytyi yllättäen ihan passeli lamppu. Makutuomarina oli tällä kertaa J joka ehdotti minulle mallia johon en itse ollut juurikaan kiinnittänyt mitään huomiota aiemmin. Minusta valinta oli hyvä ja yllättävän hyvin lamppu istui makkariin.

Nyt on alettu keskittymään pihahommiin, kun ilmat ovat olleet suotuisat ja pihakin on kuivunut. Pihalta ja ympäristöstä on siivottu kaikki roskat pois. Saatiinpa vappupäivänä suunniteltua myös tulevan terassin muoto. Helpompi oli suunnitelta mallia ja kokoa, kun otettiin muutamia puupalikoita sekä narua avuksi. Ensin pistettiin sopiville kohdille palikka pystyyn ja vedettiin narua palikasta toiseen. Suurinta mietintää vaadittiin kodinhoitohuoneen ja olohuoneen oven väliselle alueelle, kun siinä on kahden kokoista katosta ja väli ilman katosta. Samalla piti miettiä miten laatoitusta ja asfaltia laitetaan, että terassi menee niihinkin nähden järkevästi. Kun hahmotelma oli valmis, otettiin vähän mittoja ylös ja piirsin kuvan paperille mittojen kanssa. Kokoa terasseille edessä ja takana tulisi yhteensä semmoiset 66m2. Menekiksi Puukeitaalla oli arvioitu 700jm. Todennäköisesti otamme kuitenkin puut Välivainion K-Raudasta. Puille jäisi hintaa samanverran ja kuitenkin tarvitsemme myös harkkoja ja muita tarvikkeita terassien tekoon. Olemmehan myös muutenkin asioineet K-Raudan kanssa, joten miksi vaihtaa hyväksi havaittua firmaa :)

Meillä on kahteen aiempaankin asuntoon tehty terassilaajennukset ja ehdottomasti haluamme reilusti tilaa oleskelulle. Huomattavasti enemmän tulee oleskeltua terassilla kuin nurmialueilla ja eipähän tarvitse leikata nurmikkoa niin paljon :) Appiukko on mestarina tässäkin hommassa ja jos yhtä nopeasti homma tapahtuu kuin edellisen terassin teossa, niin ei ehdi laudat juuri pihalla vanheta, kun jo päästään terassia kalustamaan. Hakusessa terassille on polyrottinkinen sohvaryhmä, mutta ei vielä ole kohdalle osunut semmoista joka olisi ostettu. Sormia syyhyää päästä pihalle kaikenlaista tekemään ja ainakin tämä viikonloppu kulunee hiekkasavotassa, kun hiekkaa vielä pitää levittää sokkelin ympärille.

Tänään tapahtui kummia, kun naapuritontille ilmaantui kaivinkone ja peräkärryllinen putkia sun muita vermeitä!!! Jee naapurit alkaa rakentamaan ja täällä meidänkin perällä alkaa jotakin tapahtumaan. Tulee ohjelmaa meillekin, kun voidaan valmiilla terassilla istuskella ja ihmetellä naapurin rakennusurakkaa ;)

Ouluhallissa on tänä viikonloppuna messut joissa oli monta teemaa. Rakenna, sisusta ja asu, kesäpiha ja vielä jokin muukin teema. Ei olla saatu mistään lippuja, mutta katsotaanpas maltettaisiinko kuitenkin käydä vilkaisemassa mitä siellä on tarjolla (muutakin kuin metrilakua) :)

2 kommenttia:

  1. Ei siellä kyl mitään rakenna,sisusta ja asu messuja ole. Kesäpiha, osaavat kädet ja kunnossa messut sen sijaan on.

    VastaaPoista
  2. Minä vain tarkistin olitteko hereillä ;) hih*
    Todellakin olin nähnyt vain mainoksen lehdessä jossa mainostettiin jo syksyn rakenna, sisusta ja asu -messuja ja sekoilin sen kunniaksi oikein urakalla :) Mutta ei hätiä mitiä, kun ei ehditty messuille kuitenkaan...

    VastaaPoista