perjantai 31. heinäkuuta 2020

Itsearvio

Työelämässäni olen pari vuotta sitten ollut sosiaalisen median vastaava. Siksi on todella hankalaa pysyä keksityn aiheen sisällä ja miettiä, miten se etenisi. Blogiin ei minusta sovi myöskään mikään kovin asiapitoinen teksti joten suunnitelmani oli hyvin sepitteisessä muodossa.

Oikeasti minusta on tarve kootulle pentuvälityssivustolle. En tiedä mikä tilanne on muilla roduilla, mutta ainakin Cotoneilla se on mielestäni kaoottinen. Kohderyhmänä todennäköisesti ovat lapsiperheet tai laajennetusti aikuiset. Kaupunkilaiset, kun kyseessä on pienoisrotu. Pohjois.-Suomalaiset, kun alueena oli Pohjois-Suomi. Se vastaako kysyntä tarjontaa, on kysymysmerkki, mutta sitä pohdinkin jo tuossa, että tarjontaa voisi laajentaa alueelle muualta. Blogi ja sieltä vaikka Blogger, kun sitä olen jo yli kymmenen vuotta käyttänyt toimii mielestäni alustana ihan hyvin. YouTube ja Insta toimivat minusta hyvin tässä yhteydessä ja asioita voi linkittää keskenään.

Sisältöä voi jatkossa kehittää jo aiemmin pohtimaani suuntaan kasvattajien esittelyyn ja pentujen elämään tulevissa perheissään. Koirista, kun on kyse niin aihekenttä on laaja, mutta myös koirien elämästä saa suurta yleisöä kiinnostavaa sisältöä aikaiseksi vaikka lukijalla ei olisi edes kiinnostusta hankkia koiraa esim. Facebookissa Pertti - Perseilevä labradorinnoutaja, jolla on yli 40k seuraajaa. Huumorilla höystetty hauska kerronta lisää kiinnostuneiden määrää.

Uusia tapoja hyödyntää sosiaalista mediaa, ovat minulle videopalvelut kuten Youtube jota en ole ennen hirveästi käyttänyt, mutta joka on alustana myös useille perhevlogeille, joiden katselijapiiri voi toimia kohderyhmänä myös suunnittelemalleni sivustolle. Editointityökaluihin pitäisi tutustua vain paremmin, koska hyvin leikattu pätkä on parempi kuin tuhruinen video.

Työelämässäni sosiaalista mediaa tehdään työpaikan tileiltä niiden sääntöjen mukaan, mitä työpaikalta on annettu. Omalla kanavallani voi puhua kivoja asioita työpaikastani tai mainostaa tapahtumia tms. Nykyisin haluan kuitenkin pitää yksityiset somekanavani enemmän yksityiskäytössä kuin työkaluina. Instassa haastavaa on muistaa, aina tarkistaa, että oikea tili on auki ja julkaisut menevät oikeaan paikkaan. Toisaalta Pages Manager työkalun kautta työtilejä on hyvä muokata ja vastata mahdollisiin yhteydenottopyyntöihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti