maanantai 16. huhtikuuta 2012

KHH ja talonäyttelyn jälkeisiä tunnelmia

En olekaan kertonut, että kuutisenkymmentä innokasta (?) oli käynyt taloomme tutustumassa! Aika hurja määrä, varsinkin kun Joperalla oli yhtä aikaa kaksi muutakin talonäyttelyä. Jännitysmomentteja aiheutti, että asuimme jo talossa näyttelyä pidettäessä. Tai itsellä huoletti eniten, että hajoaako mitään ja miltä kaapit näyttävät sisältä ;) Kaappi- ja levypalvelu Rautio ei päässyt paikalle, mutta alunperin hänen piti tulla ja ajattelin kauhulla, että kaappeja availlaan esittelytarkoituksessa. Tuskin niitä nyt niin paljon avattiin ja ei kaapeista ollut ainakaan tavarat tippuneet pois :)

Joperalta oli kaksi esittelijää paikalla ja he toivat tullessaan onneksi maton oven eteen lavojen päälle. Kura kantautuu ihan hirveästi sisälle, kun piha on soralla eikä terasseja ole tehty, mutta kurasyöppö ulkona varmasti ainakin hidasti hiekan kantautumista sisälle. Pojat toivat rekvisiitaksi pari narsissia ja pääsisäiskarkkeja joista loput oli jätetty meille iltaherkuiksi :) Kaikki tavarat oli paikoillaan ja kaikki oli muutenkin kunnossa joten näyttely oli meidänkin osalta onnistunut :) Saavat tulla pitämään vaikka toisenkin näyttelyn :)

Monesti uusilla alueilla on tämän tästä taloesittelyjä ja olisi itsestä ollut hauskaa ja helppoa raksailua suunnitellessa, jos talofirmat olisivat jollain alueella tehneet yhteistyötä ja pitäneet "varjoasuntomessut". Tällä tarkoitan, että firmat pitäisivät esim. viikonlopun aikana kaikki yhtäaikaa esittelyt, niin pääsisi yhdelle iskulla tutustumaan ja mahdollisesti valitsemaankin rakennuttajansa ehkäpä helpommin ja nopeammin.

Kodinhoitohuone on osoittautunut erittäin toimivaksi! KHH allas on aika iso, mutta pikkuinen coton de tulear - rotuinen koiramme mahtuu täydellisesti altaaseen pesulle kuraisen lenkin jälkeen. Pöydällä koiran kuivauskin kävi oikein jouhevasti. Kodariin sijoitettu tekninen tila on toimiva eikä vastoin ennakkokäsityksiä juurikaan ääniä vehkeistä kuulu tai liukuovet peittää sopivasti äänet. Pöytätaso on pesutornin vieressä ja pyykkien viikkaus onnistuu heti, kun kuivausrumpu on sammunut eikä pyykkejä tarvi lähteä kantamaan mihinkään muualle viikkausta varten. Pyykkikorit ovat sopivat ja "siivouskaappi" on sellainen kuin toivoin. Alunperin ajattelin ettemme tarvi yläkaappeja kodariin, mutta onneksi J sai pääni käännettyä. Minulla on niin paljon kosmetiikkaa, että isoin yläkaappi on täynnä kosmetiikkaa jotka odottavat käyttöönottoa. Muuten kaapeissa on lääkkeet, ompelutarvikkeet jne. Ompelukone muuten sujahti altaan alla olevaan kaappiin vaivattomasti.
Khh:sta ihanaan saunaan näkymä :)


Paitapuseroita ei aina kuivariin laiteta joten niille ajattelimme joko kylppärin- tai saunanoven karmien väliin laittaa puisen listan tangoksi johon paidat voi hengarissa laittaa kuivamaan. Muuten tarvittaessa pyykkiteline sopii olemaan liukuovikaapiston edessä.

Vastoin monenkin käsityksiä emme käytä kodinhoitohuonetta arkieteisenä vaikka autotallin sijainnin vuoksi niin olisikin loogista. Nostamme usein kauppakassit sisään takakautta ja itse tulemme sisään etuovesta. Se on ihan luontevaa, emmekä halua naulakoita laittaakaan kodinhoitohuoneeseen ettei vahingossakaan takit jäisi sinne puolelle roikkumaan emmekä vahingossa opettelisi sieltä kulkemaan.

Tällä hetkellä kodinhoitohuoneessa on valkoinen puuvillamatto ja se olisi säilynyt puhtaana ellei meidän koira olisi eräänä kauniina päivän vaihteeksi oksentanut maton. Pikkukoirat on ihania, mutta meidän koira on niin kova keräämään suuhun kaikki ylimääräiset oksat ja roskat ja tyttären lelut, että oksennusjuttuja sattuu säännöllisin väliajoin. Sairaalareissu on jouduttu onneksi vain kerran tekemään, kun koiruus kylässä pisteli imukuppinuolia poskeensa eikä ne tulleet mitään kautta ulos. Nykyisin koira on melkein aina kytkettynä kylässä, että näemme jos se yrittää syödä jotain. Huonekaluja tai muuta semmoista ei onneksi ole koskaan tarvinut koiran vuoksi korjata.


Meidän täystuhotermiitti naamioituneena matolla
lempilelunsa kanssa.

2 kommenttia:

  1. Hei, ihastelin teidän kuvia ja hoksasin että teillä on samanlainen pesutilojen lattia kuin meillä. Oletteko te saaneet rakennuksen jäljiltä tummat saumat siisteiksi? Vinkkejä? Meillä saumat on osittain vaaleammat ikäänkuin pölyiset tai kalkkiintuneet. Kuitenkin on pesty, jymssätty ja hangattu. :( Nyt huomaa että suihkun kohdalla alkaa olla siistimmän näköiset.

    VastaaPoista
  2. Heipä hei,
    nyt täytyy tunnustaa, että ei ole itsellä tarvinut saumoja rapata vaan ainoastaan kerran olen tainnut lattian ihan toluvedellä pestä. Meillä kävi Joperan puolesta siivoamassa äiti tyttärineen ja hän rapsutteli pesutilat hyvin tarkasti sauma-aineesta. Hän myös sanoi, että musta laasti on vähän hankala puhdistaa. Tuli vain mieleen, ettei värieroja aiheuttaisi tämmöinen "irrallinen" laasti mikä pitäisi rapsuttaa pois? Oletko terän kanssa irtolaasteja irrotellut, kun meidän siivoojalla oli ihan mattoveitsen terä tai vastaava käytössä. Muuten en osaa auttaa valitettavasti.

    VastaaPoista