maanantai 27. kesäkuuta 2011

Aletaanko rakentamaan?

Parisen vuotta omakotitalojen myynti-ilmoituksia aktiivisesti seurattuamme ja lukuisissa asuntoesittelyissä käytyämme, syntyi ajatus oman talon rakentamisesta - tai meidän kohdallamme pikemminkin rakennuttamisesta. Taka-alalla olemme ajatusta kypsytelleet jo pidemmän aikaa pieni pelko persuuksissa ettei meistä olisi mokomaan touhuun, mutta sopivan tontin osuessa kohdallemme laitettiin "suuret pyörät pyörimään"!

Katselimme valmiita uudehkoja omakotitaloja, kun ajattelimme saavamme helpommalla valmiin paketin! Joku olisi valmiiksi tehnyt valinnat ja työtkin meidän puolestamme... Ei vain osattu ottaa huomioon, että useimpiin myyntikohteisiin joutuisi tekemään hurjasti muutakin kuin pientä pintaremonttia, että saataisiin meitä miellyttävä talo. Hämmästyttävää miten huonosti useat kohtelevat kotejaan ja useimmilla on lähes koko omaisuus kuitenkin sidottuna asuntoonsa. Asuntoa, oli se millainen tahansa, tulee mielestämme kohdella hyvin ja hoitaa rakkaudella, että se säilyttäisi arvonsa tai jopa nostaisi sitä.

Parikymmentä vuotta vanhoissa taloissa huolettaa aina mahdolliset pommit jotka kytevät rakenteissa. Ei hyvä ollenkaan huomata hetken asumisen jälkeen, että onkin ostanut  homepesän... Useimmissa taloissa on sähkölämmitys ja sekään ei oikein ajatuksen tasollakaan toimi meidän säästeliäälle taloudellemme. Kriteereihimme on kuulunut myös suhteellisen hyvin hoidettu pihamaa ja mielellään autotalli...

Kylläpä meillekin sopivia taloja löytyisi, jos budjettina olisi yli 300 000 €, mutta eipä tuon riman alittavia HYVIÄ taloja juurikaan ole tai ne menevät niin nopeasti ettei oman asunnon myyntiehdolla juurikaan lähdetä keinottelemaan. Toisaalta samalla rahalla ja pienemmälläkin meidän kohdallamme, rakennuttaa itseään miellyttävän ja pääsee UUTEEN kotiin!!!

Viime talvena löysimme uuden rakennuttajan rakentaman ja myynnissä olevan omakotitalon. Menimme taloa katsomaan ja se olisi sopinut sekä kukkarolle, että omalle maulle. Ei muuta kuin äkkiä omaa myyntiin ja perjantaina tekemään ostotarjousta oman asunnon myyntiehdolla!! No tietenkin joku meni ja osti talon lauantaina suoralla kaupalla. Toisaalta meidän epäonni, mutta kuitenkin onni. Talossa olisi kuitenkin ollut muutamia seikkoja jotka itse olisi tehnyt toisin; ei ollut leivinuunia, eikä autotallia ja keittiönpöydän paikka oli hieman pimeähkö.

Olimme sitoneet oman asunnon myynnin välittäjän kanssa siihen, että meille tulee kaupat tästä nimenomaisesta omakotitalosta. Ei ehtinyt meidän asunto olla virallisesti kuin pari vuorokautta myynnissä... valitettavasti netissä roikkui sitäkin kauemmin vaikkei välityssopimus ollut enää voimassakaan. Emme ole halunneet jäädä "tyhjän" päälle ja siksi emme ole omaa asuntoa kaupitelleet ennenkuin tuolloin tuon pari vuorokautta ja nyt kun rakennusprojekti on lähtenyt käyntiin. Jos olisimme lähteneet ensin myymään omaa asuntoa pois, niin nyt ois jo kaksi vuotta asuttu vuokralla ja rahat olisivat menneet ikäänkuin kankkulan kaivoon.Tai sitten hädissään olisimme ostaneet jonkun ei niin miellyttävän paremman puutteessa.

Emme aiemmin olleet lämmenneet kyseiselle alueelle vaikka ulkoapäin olimme aiemminkin käyneet paria taloa tuolla katsomassa, mutta sitten kun "sopiva" talo olisi löytynyt ko. alueelta,muutimme mielemme. Olimme aiemmin pitäneet aluetta hieman syrjäisenä, mutta loppujen lopuksi se ei ole sen syrjemmässä kuin nykyinenkään asuntomme. Oikeastaan perheen pään työpaikan puolesta alue on erittäin hyvä. Toisaalta kyseessä ei ole mikään suuralue joten pienen lapsen kanssa tulemme seudulla varmasti viihtymään varsinkin, kun päiväkoti ja koulu ovat ihan kivenheiton päässä.

Asuntokauppojen mentyä mönkään tutustuimme alueen tonttitarjontaan ja yllättäen sieltä löytyi meidänkin budjetille sopivia tontteja. Pisteenä iin päälle ystäväperheemme aloittaa oman rakennusprojektinsa samalle kadulle ja muutenkin asiat alkoivat yhtäkkiä loksahtelemaan kohdilleen. Tästä alkoikin meidän kodin kokoamisprojektimme =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti