torstai 6. lokakuuta 2011

Rungon pystytystä ja sisustusta

Tänään teimme ensivisiitin Välivainion K-Raudan sisustussuunnittelija Mirkan luo! Kävimme läpi pohjapiirustuksen huone huoneelta ja hän kyseli suunnittelemiamme materiaaleja lattiasta kattoon. Toivevärityksenä meillä on mahdollisimman neutraali harmaa-ruskea-valkoinen-linjalla. Taitaa olla nykyisin aika monenkin asunnon perusväritys J Tytön huoneessa saa ja pitääkin olla väriä. Minä luulin, että heti mennään katselemaan tapettivalikoimaa, mutta eihän se ihan niin mennytkään. Mirka piirtää meille kuvat ja etsii vaihtoehtoja valmiiksi katsottavaksi, kun viikon päästä maanantaina menemme uudemman kerran. Toivottavasti löytyy heti hyviä vaihtoehtoja, niin ei tarvitse kauan miettiä.
Samalla kävimme valitsemassa kiukaan, hanoja ja lavuaareja joista pyysimme tarjouksen. Talopakettiin kuuluu kyllä hanat ja lavuaareja, mutta haluamme saunan vessaan pienemmän altaan ehkä kaapilla. Vessaan tulee malja-allas joka tapauksessa joten kysyimme saisimmeko edullisemmasti altaan K-Raudasta kuin kiintokalustetoimituksen mukana, sama juttu keittiön altaan kanssa. Pakettiin kuului perussuihkut ja hanat joten astetta paremmista kysyttiin tarjous.
Huomenna olisi pakko keskittyä katsomaan sähkösuunnitelmaa ja alkaa miettiä mitä siihen pitäisi lisätä tai muuttaa. Tällä viikolla on vähän rankempi työputki, mutta huomenna on vapaapäivä ja mahdollisuus rauhassa miettiä montako pistoketta missäkin pitää olla. Sähkösuunnitelman mukana tuli ulkovalojen ja kiinteiden sisävalojen kuvia eikä nekään välttämättä ole vielä lopullisia. Täytyy tarkastella vaihtoehtoja ja kysyä paljonko niistä hyvitetään jos niitä ei ota. Ei ne niin ihan mahdottomia vaihtoehtoja olleet joten jos kukkaro ei anna myöten, niissä pysytään. Näitä pienempiä muutoksia ei ole erikseen budjetoitu, eikä niitä makseta talonrakennustililtä.
Autotalli on nyt täysin runko pystytettynä ja lauantaina minun isä käy hakemassa kattoristikot Martinniemestä. Suunnitelmissa oli nostaa ristikot suoraan nosturilla katolle ja tukea ne sinne. Ei tarvitsisi hälyttää kaikkia tuttuja miehiä ristikoita katolle nostelemaan. Katsotaan toimiiko suunnitelma.
Timpurit ovat kovasti paiskineet töitä koko viikon talon kimpussa! Hienoa! Tänään rungon päälle oli nostettu jo kattotuolit ja saatettiin jo kuvitella miltä talo tulee näyttämään. Meidän mielestä siitä tulee tosi hieno J Aika hirvittävän paljon kaksi miestä saa viikossa aikaiseksi, tietää kyllä että ovat ammattilaisia! Kuvia on käyty räpsimässä melkein joka päivä, mutta lataan koko viikon kuvat sitten kerralla huomenna tai viikonlopun aikana.
Huomenna mennään tytön kanssa Stockmannille hulluttelemaan! Saapa nähdä löydetäänkö mitään kivaa. Kartellin hyllyt oli loppuneet jo kun päästin töistä joten ei tarvinut sitä ostaa. Ehkä sitten ensi kerralla J

3 kommenttia:

 1. Mielenkiinnolla seuraan tätä teidän proggista!

  Itse haaveilen myös talosta, jonka pohjapiirustukseen ja valintoihin olisi itse voinut vaikuttaa. Tähän elämäntilanteeseen emme vain saaneet sellaista operaatiota mahdutettua, joten ainakin seuraavat vuodet asumme tässä nykyisessä. Mutta kiva kuulla kokemuksia ja seurata tätä näin sivusta, ehkä mekin jonain päivänä ;)

  VastaaPoista
 2. Mukava seurata toisten blogeja rakentamisessa. Meillä on vasta sokkelinteko vaiheessa ja kevättalvella tulee paketti. Sitä odotellessa.

  -Juha

  VastaaPoista
 3. Kiva Suvi, että tulit vastavierailulle :)

  Juha niitä on niin mukava seurata, ettei meinaa jäädä aikaa oman kirjoitukselle :) aina löytyy uusia blogeja joita on pakko alkaa lukea ja oikeastikin toisten raksablogeista on meillekin ollut välillä ihan oikeaa hyötyäkin.

  VastaaPoista