keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Budjetin tilanne

Meillä kiinnosti kaikkein eniten, ennen kuin taloa edes suunniteltiin tosissaan, että paljonko rahaa siihen saa uppoamaan ja pitääkö budjetti. Tarkkaa budjettia en ala tässä erittelemään, mutta muutamia lukuja voisin nostaa esille.

Tällä hetkellä olemme maksaneet kaikki tontin hankintaan budjetoidut laskut, kun lainhuutotodistuskin viimein saatiin. Reilu pari tonnia jäi plussalle tässä osiossa, kun jossain vaiheessa olin merkinnyt tontin ostohinnan liian isoksi ja siihen tuli virheen verran budjetoitua liikaa. Ihan hyvä! Kaikki mikä on plussalla, on kotiinpäin.

Toinen mistä on kaikki laskut jo saapuneet, on maatöiden osio. Tarkoituksella varauduimme hieman yläkanttiin ja tästä osiosta säästöön ( lue muihin kuluihin ) jää reilut neljä tonnia. Tosi hyvä!

Toivottavasti myös liittymät ja luvat osiosta jää vähän taskunpohjalle, kun kaikki muut paitsi kaukolämpö on maksettu.

Ylimääräisiä menoja tulee olemaan sähköurakkaan liittyen, kun olemme ottaneet halogeeneja, liiketunnistimen, ylimääräisiä pistorasioita jne. Luultavasti tapeteista ja laatoista pitää maksaa jotain ylimääräistä. Kiintokalusteisiin menee tonnia suunniteltua enemmän + kivitasot, joita ei aluksi budjetoitu ollenkaan. Takka on myös tarkoitus vaihtaa takka/leivinuuniyhdistelmäksi joten lisäkuluja on tiedossa.

Jos sanotaan, että sisustukseen saa uppoamaan rahaa mielinmäärin, niin voisin muutaman sanan sanoa autotallista. Vaikkakin autotalli on lähes hartiapankkivoimin rakennettu, niin kyllä siihen saa euron jos toisenkin menemään. Meillä on vielä ovet ja ikkunat, puhallusvilla, sisälevyt ja sähköjuttuja ainakin ostamatta. Budjettia on vielä jäljellä, mutta luultavasti se tulee ylittymään. Perun aikaisemmat puheeni ylihinnoittelusta valmiiden autotallien kohdalla, kun lasketaan kuinka monta tuntia J ja appiukko sekä muut talkoomiehet ovat raksalla viettäneet. Onneksi alkaa aika valmiilta näyttämään...

Tarkoituksena olisi budjetissa pysyä ja siksi välillä pitää tehdä laskutoimituksia, että tietää missä mennään. Vaikka merkkaammekin kaikki maksut exceliin tekemääni taulukkoon ja seuraamme jäljellä olevia rahoja yhteensä ja vielä jaoteltuna osiin, on välillä otettava kynä ja paperia esille ja hahmotella tulossa olevia menoeriä vähän tarkemmin. Eipähän lähde ihan lapasesta.

Summa summarum: toistaiseksi näyttää hyvältä ja budjetissa pysyttänee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti