lauantai 19. marraskuuta 2011

Viikot viisi ja kuusi - hiljaiseloa...

Viidennen viikon alussa timpurit purkivat väliseinän tv- ja työhuoneen väliltä ja levyttivät työhuoneen oviaukon umpeen. Jee nyt on ainakin tilaa sohvalle tv:n edessä, mitä nyt vielä väännetään J:n kanssa kättä kaapin paikasta, eli mihin seinälle tv sijoitetaan :) Naisihmisenä en millään jaksa ymmärtää kaikkia kaiuttimia ja että sohvan pitäisi olla mukamas justiinsa tv:n kohdalla. Kaiutinjohdot on vedetty paikoilleen joten kaipa minun on pakko taipua J:n tahtoon ;) Meillä oli tarkoitus vetää kaiutinjohtoja vähän optiona eri kulmiin, mutta nyt asia ikäänkuin unohtui ja johdot tuli vain yhteen kohtaan. Timpuri sanoikin, että olisi hyvä jos taloa tilatessa kysyttäisiin myös mahdollisten kotiteatterijärjestelmien paikat ja tarpeet kaiutin- tai muulle johdotukselle ja ne voitaisiin vetää yhtäaikaa sähköjohtojen kanssa. Kaikki timpurityöt tähän saakka saatiin tiistaihin mennessä kuntoon ja timpurit siirtyivät toistaiseksi uudelle työmaalle. Loistavia miehiä muuten nämä timpurit olivat! Olivat meinanneet, että meidän työmaalla vain lihoo, kun anoppi oli appiukon mukana niin usein laittanut pojille pullaa kahvileiväksi :)

Kaikki muut ulko-ovet ovat paikoillaan paitsi oikea etuovi. Kaikki seinät on levytetty ja ainoastaan muuratut seinät puuttuvat. Takan taustaseinä muurataan sekä sauna ja kylpyhuone kauttaaltaan paloturvallisuussyistä, koska meille tulee puukiuas. Todella siistiin kuntoon talo jäi ja pelkkä lakaisu riitti paikkojen siistimiseksi.

Sähkötyötkin on tehtynä! Vähän muutoksia tehtiin sähkösuunnitelmaan. Muistelin, että meille olisi kuulunut viisi spottia Joperan puolesta, mutta sekoitinkin sen johonkin toisen firman tarjoukseen eikä spotteja kuulunutkaan. Spotteja kuitenkin lisättiin keittiöön ja eteiseen sekä yksi pikkuikkunan eteen olkkariin. Normaalit pikkueteisen ja kodinhoitohuoneen kupulamput vaihdettiin vähän trendikkäämpiin ja joitakin kattovalopisteitä jätettiin halogeenien tilalta pois. Kumpihan nyt on oikea termi; spotti vai halogeeni? Tarkoitan kuitenkin koko ajan niitä kattoon upotettavia lamppuja. Pistorasioiden paikkoja muutettiin sen verran kuin oli mahdollista ja joitakin pistokkeita lisättiin. Väärinkäsityksen vuoksi ei ennätetty muuttamaan sähkösuunnitelmaa ennen ulkoseinien levyttämistä ja ne saivat pysyä entisellään. Ulos lisättiin yksi valopiste ja ulkovalot muutettiin erilaisiksi.

Pikkuruinen moka oli sattunut, kun Joperalta oli unohdettu toimittaa lämmityssuunnitelma (vai mikä se nyt oli), eikä kaukolämpöverkkoon liittyminen tapahtunutkaan suunniteltuna ajankohtana. Tästä ei mitään sen kummempaa vahinkoa ole päässyt sattumaan vaan sovittiin Joperan Joelin kanssa, että mahdolliset ylimääräiset sähkökulut hyvitetään, jos taloon tarvitsee lisälämmitystä. Yksi töhötin siellä on ainakin ollut koko ajan päällä lämpöä ylläpitämässä.

Viikolla kuusi ei tapahtunut oikeastaan mitään. Ainoastaan autotallia on levytetty sisältä ja sinne asennettu sähköpistokkeet yms. Vähän odotteleva meininki on, että mitä seuraavaksi tapahtuu :) Tässä kuvia matkanvarrelta. Ja voin kertoa, ettei todellakaan ole hyvä idea pitää kameraa kuumassa autossa ja alkaa heti kuvailemaan. Toivotaan, että joskus rikastutaan sen verran, että saataisiin kunnon kamera ja kuvien laatukin vähän paranisi, ainakin ennen seuraavaa rakennuprojektia ;)


Ai niin tipparimat asennettu suunniteltuihin kohtiin :)

Tällä hetkellä sähköpääkeskuksen paikka näyttää brasilialaiselta sähköjohdotukselta :)

Meidän ihan oli kodinhoitohuoneen lattialla.

J eli mestari itse tarkastelemassa työnjälkeä juuri puretun seinän jälki näkyy vielä maassa.

Jälleen kerran olohuoneen nurkkaa.

Näkymä eteisestä olohuoneeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti