keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Budjetin tilanne

Meillä kiinnosti kaikkein eniten, ennen kuin taloa edes suunniteltiin tosissaan, että paljonko rahaa siihen saa uppoamaan ja pitääkö budjetti. Tarkkaa budjettia en ala tässä erittelemään, mutta muutamia lukuja voisin nostaa esille.

Tällä hetkellä olemme maksaneet kaikki tontin hankintaan budjetoidut laskut, kun lainhuutotodistuskin viimein saatiin. Reilu pari tonnia jäi plussalle tässä osiossa, kun jossain vaiheessa olin merkinnyt tontin ostohinnan liian isoksi ja siihen tuli virheen verran budjetoitua liikaa. Ihan hyvä! Kaikki mikä on plussalla, on kotiinpäin.

Toinen mistä on kaikki laskut jo saapuneet, on maatöiden osio. Tarkoituksella varauduimme hieman yläkanttiin ja tästä osiosta säästöön ( lue muihin kuluihin ) jää reilut neljä tonnia. Tosi hyvä!

Toivottavasti myös liittymät ja luvat osiosta jää vähän taskunpohjalle, kun kaikki muut paitsi kaukolämpö on maksettu.

Ylimääräisiä menoja tulee olemaan sähköurakkaan liittyen, kun olemme ottaneet halogeeneja, liiketunnistimen, ylimääräisiä pistorasioita jne. Luultavasti tapeteista ja laatoista pitää maksaa jotain ylimääräistä. Kiintokalusteisiin menee tonnia suunniteltua enemmän + kivitasot, joita ei aluksi budjetoitu ollenkaan. Takka on myös tarkoitus vaihtaa takka/leivinuuniyhdistelmäksi joten lisäkuluja on tiedossa.

Jos sanotaan, että sisustukseen saa uppoamaan rahaa mielinmäärin, niin voisin muutaman sanan sanoa autotallista. Vaikkakin autotalli on lähes hartiapankkivoimin rakennettu, niin kyllä siihen saa euron jos toisenkin menemään. Meillä on vielä ovet ja ikkunat, puhallusvilla, sisälevyt ja sähköjuttuja ainakin ostamatta. Budjettia on vielä jäljellä, mutta luultavasti se tulee ylittymään. Perun aikaisemmat puheeni ylihinnoittelusta valmiiden autotallien kohdalla, kun lasketaan kuinka monta tuntia J ja appiukko sekä muut talkoomiehet ovat raksalla viettäneet. Onneksi alkaa aika valmiilta näyttämään...

Tarkoituksena olisi budjetissa pysyä ja siksi välillä pitää tehdä laskutoimituksia, että tietää missä mennään. Vaikka merkkaammekin kaikki maksut exceliin tekemääni taulukkoon ja seuraamme jäljellä olevia rahoja yhteensä ja vielä jaoteltuna osiin, on välillä otettava kynä ja paperia esille ja hahmotella tulossa olevia menoeriä vähän tarkemmin. Eipähän lähde ihan lapasesta.

Summa summarum: toistaiseksi näyttää hyvältä ja budjetissa pysyttänee :)

sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Viikko nro 2



Viikko sitten maanantaina käynnistyi timpurien toinen työviikko. Tässä kädenjälkeä maanantain jälkeen!! Sehän alkaa jo näyttämään talolta!







Uurastus autotallin kimpussa jatkuu, kun tallin pitää olla yhtäaikaa talon kanssa valukunnossa. Tiistaina katoksen päälle tulevat palkit saatiin kiinnitettyä kattoristikoihin.




 Torstaina oli ulkovuoraus jo hyvällä alulla!





Torstaina olivat smyygit ilmaantuneet ikkunoihin.


Lauantaina innostuinkin kunnolla kuvaamaan :)






Löytyipä talon lattialta talon pohjapiirrustus :)

KHH, K ja OH ihan selvästi ;)




Nurkkakin oli muistettu villoittaa.

Nurkassa tytön makkara ja vieressä meidän, vasemmalla vaatehuone ja vessa.

Autotalli saatiin pellitettyä, katosta ei vielä. Levytykset saatiin lauantaina jo pitkälle.

Oviaukko. Paksut on seinät!


Pysyyköhän katto paikallaan ilman tukia ;)


Laahaa viikon jäljessä nämä kuvapäivitykset! Tämän viikon kuvat odottavat taas kamerassa tallennusta. Jos yrittäis tällä kertaa ennen ensi viikonloppua ne julkaista. Tapeteista, LVI-vehkeistä, sähköhommista ja takastakin riittäisi jutun juurta eli kiirettä on riittänyt!

keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Tapettivalinnan vaikeus

Olen pähkäillyt tytön huoneen tapettiehdotusta ja en ihan satavarma vielä ole, laitetaanko tämä vai joku muu. Jos tämä otetaan, tapetoidaan tällä vain yksi seinä ja muut tulisi valkoiseksi lukuunottamatta liitutaulu-magneettimaali-viritelmää. Aika reipas kuvio tässä tapetissa on, mutta jos poimisi tästä päiväpeitteen väriä ym. Pitää vielä harkita...


kuva http://www.pikkiriikki.fi/


Muutamia varteenotettavia vaihtoehtoja löytyi pikkiriikin sivuilta lisääkin, melkein runsaudenpula taitaa iskeä, jos itse yrittää löytää jotain superihanaa! Vinkkejä otetaan vastaan mieluusti :)







Meitä ei haittaa vaikka kuviota ja väriä löytyy, mutta toisaalta jokin kirkas yksivärinenkin voisi toimia tarrojen kanssa. Tai yksivärisen kanssa vuota tai pari jotain kuviota. Ei haittaa vaikka olisi oranssia, lilaa, fuksiaa, punaista kunhan pinkki on mukana :)

Vinkkejä otetaan vastaan myös kivoista verkkokaupoista joissa on ihania tapetteja!


tiistai 18. lokakuuta 2011

Työntäyteinen viikonloppu

Raksalla on ahkeroitu viikonlopun aikana oikein urakalla. Lämmin kiitos talkoomiehille läsnäolosta! Autotallia on pystytetty urakalla ja tuulensuojalevyt on saatu paikoilleen sekä puolet katosta on jo pellitetty. Ihan pienenä vihjeenä niille jotka aikovat tallin tai talon itse tehdä, että aikamoinen palapeli on levyttää pulpettikattoista rakennusta… mutta komealta se näyttää J
Minäkin vein tytön lauantaina mummolaan hoitoon ja pääsin osallistumaan edes vähän rakennushommiin. Vastuullisia tehtäviä sainkin, kuten naulanhakureissun Bauhausista, talkooväen muonitusta sekä tontin siivousta J Kyllä minä puoleksi naputtelin kasaan yhden jätepuukehikonkin lavan ympärille ja ”konsultoin” rakasta aviomiestäni tuulensuojalevyjen mittailussa J
Talokin näyttää jo niin komealta, että ei voi vastustaa kiusausta astella sisään ja haaveilla miltä se näyttää ihan valmiina. Yllättäen, kun seinät ovat paikoillaan, alkaa hiekkalaatikkokin näyttämään talolta J Ollaan kyllä erittäin tyytyväisiä timpureihimme! Hyvää jälkeä on tullut ja ihan käsittämättömän nopeasti miehet tekevät, kun vertaa tallin parissa työskentelevien henkilöiden määrään ja sen valmistumisnopeuteen. Ammattilainen on ammattilainen ja me vasta treenataan tallin kimpussa. J kävi kustantamassa timpureille lounaan lähistön lounasravintolaan, ainakin sen verran tippiä ovat kyllä kovalla työllä ansainneet!
Todella siistinä on meidän tontti pysynyt, kun vertaa naapurustoon. Ahkerasti on siivottu ja minusta timpuritkin laittavat jätetavarat nätisti kasoihin, joita meidän on helppo liikutella. Kierrätetty on kaikki minkä pystyy kierrättämään ja oikeassa oli kauppias, kun sanoi, ettei kannata hommata jätelavaa. Ainakin tähän mennessä jätettä on tullut vähäinen määrä ja kun joka ilta roudaa kierrätykseen tavaraa, ei kulujakaan kerry toisin kuin jätelavan tyhjentämisestä.
Tänään käytiin toisella käynnillä sisustussuunnittelijan luona! Mirka oli löytänyt hyviä laattoja jotka hyväksyttiin heti. Tapettihommissa vielä etsitään toista vaihtoehtoa, kun tv-huoneeseen kaavailtu tapetti näytti minusta vähän muovimaiselta. Päädyttiin käyttämään työhuoneen tapettia myös tv-huoneessa ja Mirkan ehdottaman täysin vaalean olohuoneen sijaan hän ehdottaakin vielä jotain tapettia jolla tapetoidaan melkein koko talon lävitse kulkeva seinä (eteisestä olohuoneeseen). Seinältä on sisäänkäynti sekä työ- että tv-huoneeseen joten tapetti ei hirveästi voi riidellä niiden huoneiden tapettien kanssa. Mirka oli kaavaillut olohuoneen väriläiskäksi takkaa, mutta me emme lämmenneet ajatukselle, että takka olisi kokonaan tumma. Tytön huoneen tapettiehdotus ei ollut sekään sellainen, että heti ihastuin siihen. Se on ihan hyvä, mutta voi olla, että pyydän siihenkin toista valmiiksi mietittyä vaihtoehtoa. Ei haittaa vaikka tapetit ei täysin heti natsanneetkaan, sillä helpompi ja nopeampi on kun joku etsii vaihtoehtoja valmiiksi. Meidän makkarin tapettiin tykästyin heti!!! Jee nyt pääsee etsimään päiväpeitettä, kun värimaailma on varmistunut.
Tytön huoneeseen maalailen itse vielä kaistaleen liitutaulumaalia ja magneettimaalia, jonka tosin maalaan varmaankin pinkiksi. Täytyy alkaa miettimään miten sen toteutan. Tytöllä on magneettipalapelejä ja ”paperinukkeja” joten tarpeeseen tulee ainakin magneettiosio. Rosteriset kylmälaitteet eivät hirveästi tykkää, kun pikkusormet hiissaa magneetteja pintaa vasten, eikä kaikki häkkyrät näytä kovin sieviltä keittiössä J
Vessan kerran jo ratkennut peili/valovalinta joutuu nyt uuteen harkintaan, kun kuulemma ledipeilin valot ei riitä valaisemaan koko tilaa. Keksin jo siihenkin uuden ratkaisun, mutta katsotaan vielä miksi se mukautuu. Löysin myös kerrassaan ihanan lampun olohuoneeseen, mutta J ei hirveästi innostunut 600€ maksavasta päähänpistosta J
Saimme LVI-urakoitsijalta hyvityshintoja hanoista ja näillä näkymin hankimme itse keittiön ja vessan hanat sekä saunan suihkusetit. Lisäksi hankimme itse kylpyhuoneen altaan hanoineen ja kaappeineen. Katsotaan sitten hankitaanko vielä jotakin muutakin.
Hienosti oli suunniteltu vapaapäivien varalle sisustuslehtien selailua, mutta tuossahan nuo vielä ovat avaamattomina, kun tämä aika katoaa jonnekin!!! Toisaalta ei haittaa yhtään, että aika menee tässä vaiheessa nopeasti ja pääsy omaan ihanaan kotiin lähenee <3
Kello menee taas pikkutunneilla joten kuvat jäävät toiseen kertaan. Taloa on dokumentoitu ja tapeteistakin on kotona näytepaloja joita ajattelin laittaa teille arvosteltavaksi joten päivitysaiheita on valmiina moneksi kerraksi J

maanantai 17. lokakuuta 2011

Tunnustusta :)


Vautsi vau! Suvi antoi blogillemme ihka ensimmäisen tunnustuksen! Kiitos paljon :)

Tämän tunnustuksen saajan pitää:
1. Kiittää tunnustuksen antajaa
2. Antaa tunnustus 8:lle blogille eteenpäin
3. Ilmoittaa näille 8:lle asiasta
4. Kertoa 8 satunnaista asiaa itsestään



Mitäs sitä kerrottaisiin?

1. Tapasimme J:n kanssa autourheilun parissa :)
2. Harratamme koko perhe laskettelua, tytärkin ehti viime talvena viisi kertaa suksille vaikka ikää taisi eka kerralla olla 1v 7kk.

puku ja kinttaat ReimaTec
3. Poden hirvittävää lentopelkoa, mutta tykkään matkustelusta! Tosi rasittavaa, kun olisi kiva matkustella vaikka mihin ja joka kerta, kun jonnekin on lähtö, pilaa lentopelko osan reissusta :( Näin ei aina ole ollut ja itseäkin huvittaa, että joskus teini-iässä kuvittelin voivani joskus olla hetken aikaa lentoemona :)

4. Lukion jälkeen olen ollut viidessä eri koulussa joista olen valmistunut vain yhdestä: kosmetologi-maskeeraajaksi. Lupaan ettei tuo jää viimeiseksi tutkinnoksi jonka suoritan ;)

5. Olimme useamman vuoden lapsettomuushoidoissa ja ennen viimeistä punktiota jonka saa julkisessa terveydenhoidossa ilmaiseksi, hankimme koiran ja kahden päivän kuluessa koiran hausta olin raskaana! Melkoinen ihme meidän tytär on joten antakaa anteeksi, jos hänestä tulee vähän lellitty <3

6. Ala-asteella minun luokallani oli seitsemän oppilasta, joista yksi oli tarkoituksella tuplannut ykkösen ettei olisi tarvinut olla ainoa omalla luokka-asteellaan.

7. Minulla on kaksi ihanaa pikkusiskoa <3

8. Olen ehdottomasti jouluihminen!


Olipa vaikea miettiä mitä kertoo :) Tunnustuksen haluaisin antaa Tupa Mäntykummulle, Onnenhipuille, Sahraminlisälle, Sulo-Helmelle, Operaatio Ahavalle, Kiville ja unelmille, Landetalolle ja Pienen perheen pienelle kodille.



torstai 13. lokakuuta 2011

Kuvakertomus viime viikolta

Kuinka paljon ammattimies saa päivän aikana aikaan? Tässäpä ahkerien kirvesmiesten kädenjälkeä viime maanantailta:




Tässä toisten ahkerien ei-niin-ammattilaisten kädenjälkeä viime viikon tiistaina kuvattuna. Tai onhan ammattilainen ollut apuna J:llä ja appiukolla, että eivät he ihan keskenään ole päässeet touhuamaan autotallin kimpussa:)




 Sitten sunnuntain kuviin! Aivan käsittämätöntä vauhtia talo on noussut pystyyn!! En olisi kyllä uskonut! Meillä on ihan äärettömän jännittävä "joulukalenteri", kun joka aamu ja ilta kun hakee ja vie tyttöä hoitoon, voi katsoa mitä raksalla on saatu aikaan.








Pidetään teitäkin jännityksessä, enkä laitakaan vielä tämän viikon kuvia jakoon :) Minulla alkaa huomenna ruhtinaallinen neljän päivän vapaa ja ehdin itsekin raksalle kuvailemaan joten lisää otoksia on tulollaan.

torstai 6. lokakuuta 2011

Rungon pystytystä ja sisustusta

Tänään teimme ensivisiitin Välivainion K-Raudan sisustussuunnittelija Mirkan luo! Kävimme läpi pohjapiirustuksen huone huoneelta ja hän kyseli suunnittelemiamme materiaaleja lattiasta kattoon. Toivevärityksenä meillä on mahdollisimman neutraali harmaa-ruskea-valkoinen-linjalla. Taitaa olla nykyisin aika monenkin asunnon perusväritys J Tytön huoneessa saa ja pitääkin olla väriä. Minä luulin, että heti mennään katselemaan tapettivalikoimaa, mutta eihän se ihan niin mennytkään. Mirka piirtää meille kuvat ja etsii vaihtoehtoja valmiiksi katsottavaksi, kun viikon päästä maanantaina menemme uudemman kerran. Toivottavasti löytyy heti hyviä vaihtoehtoja, niin ei tarvitse kauan miettiä.
Samalla kävimme valitsemassa kiukaan, hanoja ja lavuaareja joista pyysimme tarjouksen. Talopakettiin kuuluu kyllä hanat ja lavuaareja, mutta haluamme saunan vessaan pienemmän altaan ehkä kaapilla. Vessaan tulee malja-allas joka tapauksessa joten kysyimme saisimmeko edullisemmasti altaan K-Raudasta kuin kiintokalustetoimituksen mukana, sama juttu keittiön altaan kanssa. Pakettiin kuului perussuihkut ja hanat joten astetta paremmista kysyttiin tarjous.
Huomenna olisi pakko keskittyä katsomaan sähkösuunnitelmaa ja alkaa miettiä mitä siihen pitäisi lisätä tai muuttaa. Tällä viikolla on vähän rankempi työputki, mutta huomenna on vapaapäivä ja mahdollisuus rauhassa miettiä montako pistoketta missäkin pitää olla. Sähkösuunnitelman mukana tuli ulkovalojen ja kiinteiden sisävalojen kuvia eikä nekään välttämättä ole vielä lopullisia. Täytyy tarkastella vaihtoehtoja ja kysyä paljonko niistä hyvitetään jos niitä ei ota. Ei ne niin ihan mahdottomia vaihtoehtoja olleet joten jos kukkaro ei anna myöten, niissä pysytään. Näitä pienempiä muutoksia ei ole erikseen budjetoitu, eikä niitä makseta talonrakennustililtä.
Autotalli on nyt täysin runko pystytettynä ja lauantaina minun isä käy hakemassa kattoristikot Martinniemestä. Suunnitelmissa oli nostaa ristikot suoraan nosturilla katolle ja tukea ne sinne. Ei tarvitsisi hälyttää kaikkia tuttuja miehiä ristikoita katolle nostelemaan. Katsotaan toimiiko suunnitelma.
Timpurit ovat kovasti paiskineet töitä koko viikon talon kimpussa! Hienoa! Tänään rungon päälle oli nostettu jo kattotuolit ja saatettiin jo kuvitella miltä talo tulee näyttämään. Meidän mielestä siitä tulee tosi hieno J Aika hirvittävän paljon kaksi miestä saa viikossa aikaiseksi, tietää kyllä että ovat ammattilaisia! Kuvia on käyty räpsimässä melkein joka päivä, mutta lataan koko viikon kuvat sitten kerralla huomenna tai viikonlopun aikana.
Huomenna mennään tytön kanssa Stockmannille hulluttelemaan! Saapa nähdä löydetäänkö mitään kivaa. Kartellin hyllyt oli loppuneet jo kun päästin töistä joten ei tarvinut sitä ostaa. Ehkä sitten ensi kerralla J

sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Kattoristikkotoimitus vastaanotettu!

Tänään saapui viiden aikoihin talon kattoristikkotoimitus tontille. Periaatteessa meidän ei olisi tarvinut olla paikalla, mutta luulimme että ne pitää peittää. Tietenkin taas alkoi sataa vettä kuin saavista kaatamalla, mutta rahtari kertoi, että ristikot ovat ihan ilman suojia tehtaallakin eikä niitä tarvitse suojata. Olimme järjestäneet ristikoiden alle muutamia lavoja kuten ohjeissa olikin, mutta muutamia tukipuita olisi voinut vielä olla. J kävi hakemassa muutaman lankunpätkän lainaan naapurin jätepuuläjästä ja niillä ristikot saatiin tuettua pystyyn. Monesti tontilla varmasti on puita johon ristikot voidaan tukea, mutta toistaiseksi meidän tontilla ei kasva yhtään puuta... En tiedä, että miten kuljettaja ja paikalle kaveriksi tullut kuljetusyrittäjä olisivat ristikot tukeneet, jos me emme olisi olleet paikalla. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin ja ristikot odottavat tontilla timpureita. Ensi viikolle on vielä luvattu kohtuu hyvää säätä joten pojilla on hyvä alkaa runkoa pystyttämään.

Keskiviikkona alkaa Stockmannilla Hullut päivät ja kaikkea kivaa uuteen kotiin olisi tarjolla. Kohtuu hamstereina ostamme usein tarjouksista kaikkea arkipäiväistä varastoon, kuten hammasharjoja, pesuaineita, jne. Ostoslistalla onkin kampaamotuotteita, kosmetiikkaa, vanulappuja, topspuikkoja, pesuaineita ja hammasjuttuja. Monesti olen ostanut pukin konttiin tuoksupuolelta jotakin ja täytynee nytkin katsoa löytyykö lahjapussiin täydennystä. Lastenvaatteita täytyy käydä hakemassa tytölle ja lahjaksi, talvikengätkin näyttivät olevan tarjouksessa. Kodin osastolla oli Kartellin Componibili säilytysyksikkö jonka haluaisin uuden kodin eteiseen. Päiväpeite olisi myös tilauksessa ja kanta-asiakastarjouksessakin oli ihania Pentikin lyhtyjä. Iso-Syötteen kausikortit pitänee myös käydä hakemassa! Apua kuvastossa on vain murto-osa tuotteista ja yleensä parhaat löydöt tekeekin paikan päällä ja nytkin puutelistalla on pituutta kuin nälkävuodella!!! Hullujen päivien kuvaston löydät täältä.

lauantai 1. lokakuuta 2011

Tallinrakennusta ja ensimmäinen luovutuspäiväarvio

Pari päivää vierähtänyt ja vaikka mitä on ehtinyt tapahtua!
Torstaina soiteltiin Joperalta, että keneltä haluamme ottaa sisustussuunnittelun ja kuten jo aiemmin kerroin, otamme sen Välivainion K-Raudasta. Luvattiin, että K-Raudasta ollaan yhteydessä ja jo heti seuraavana päivänä Mirka niminen nainen soitteli ja sovimme ensi viikolle ajan. Vähän käytiin puhelimessa läpi meidän jo tehtyjä valintoja; lattiaa sekä kaappihommia. Vähän jännittää minkälaisia ehdotuksia sieltä tulee, kun olen ”vähän” minä itse –tyyppiä ja vähän jo miettinytkin materiaaleja, mutta ehdottomasti olen avoin uusille ideoille. Toivottavasti sisustussuunnittelusta olisi ainakin se hyöty, että saataisiin kaikki valinnat nopeasti tehtyä.
Torstaina J treffasi yhtä timpuria josta yhdellä tutulla oli kokemusta. Timpuri oli valmis aloittamaan jo perjantaina hommat ja sellainen meille sopii J Perjantaina heti aamusta, J soitteli Välivainion K-Rautaan, että olisiko mitenkään mahdollista saada tavaroita samalle päivälle. Loistavaa palvelua, kun onnistui ihan hirvittävän nopealla aikataululla!! Kiitos siitä kauppiaalle! Autotallia päästiin aloittelemaan jo perjantaina iltapäivällä.
Perjantaina kävin ennen töihin menoa Joperalta hakemassa kuntaan meneviä virallisia suunnitelmia (LVI) sekä alustavaa sähkösuunnitelmaa. Joelin kanssa käytiin papereita läpi ja onneksi käytiin, kun joukkoon oli eksynyt joku vääräkin paperi autotallista. Minä en itse sitä olisi edes huomannut, on ne sen verran teknisen näköisiä piirustuksia, mutta Joel ammattilaisena huomasi asian. Jätin puutteelliset paperit vielä sinne, mutta mukaani otin sähkösuunnitelman ja jotkut muut piirustukset. Eihän niillä lopuilla edes kiire olekaan ja suurin osa meillä taisikin itsellä jo sähköisenä ollakin.
Iltapäivällä, Joel oli henkilökohtaisesti mennyt tontille viemään loputkin paperit ja käynyt itse peittelemässä tontille tulleen tavaratoimituksen! Peitteitä oli riittänyt myös meidän hankkimien autotallitarvikkeiden päälle. Uskomattoman hyvää asiakaspalvelua! Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki Timlinin Joelille ja Joperalle. Täytyy sanoa, että aivan täydestä sydämestä voi tätä yritystä suositella kenelle vain!
Lauantaina autotallin pystytys jatkui aamusta ja timpuri oli J ja appiukko apupoikina. Iltasella käytiin koko pesueella tarkistuskäynnillä ja arvatkaa mitä? Meillähän on siellä jo melkein runko pystyssä! Pikkuruinen oma moka meillä on käynyt, kun ei ole tajuttu ettei kattotuoleja saa rautakaupasta vaan ne pitää tilata erikseen. Autotallin harjakaisiin menee siksi pieni tovi. Toistaiseksi olemme saaneet kaksi vastausta tarjouspyyntöön ja toimitusaika näytti olevan 2-3 viikkoa. Tuossa lähellä Martinniemessä on ilmeisesti joku paikka mistä niitä myös saa ja sieltä ei ole vielä tullut tarjousta. Toivoisimme, että sieltä saisimme hyvän tarjouksen nopealla toimituksella (yllätys, yllätys) ja saataisiin homma etenemään aikataulussa.
Taloa tulee timpurit tekemään maanantaina! Saimme jo alustavan arvion talon luovutuspäivästä ja se oli 8.3.!!!! JEEEE! J Lopuksi vielä tilannekuvia tontilta!
Huomaatteko tonttimme loistavat ilmansuunnat, kun kerrankin aurinko paistaa 8)





Jännä juttu miten mittasuhteet muuttuu heti kun aletaan rakentamaan ylöspäin. Tuokin maakaistale näytti tänään jo ihan hyvänkokoiselta tällä reunustalla, kun aikaisemmin mietin, että voiko siinä oikeasti olla kaksi metriä rajaan.