perjantai 27. tammikuuta 2012

Talo täynnä miehiä

Tällä viikolla alkoikin kerralla tapahtua. Talossa on niin paljon tavaraa ja miehiä, että ihan ihmetyttää miten siellä kaikki mahtuvat kerralla töitä tekemään. Heti on loistavat fiilikset, kun tietää että hommat hoituu!!!

Viime viikolla taisi muurarikin käydä muuraamassa lattiat valmiiksi ja osan kylppärin seinääkin. Nyt torstaina oli alkanut saumoitusurakka ja siitä aiheutuikin vähän päänvaivaa. Itse olin koulutuksessa hotelli Arinassa ja säikähdin suunnattomasti, että kotona on sattunut jokin vahinko, kun J soitti kesken koulutuksen. Ei onneksi mistään sen vakavammasta ollut kyse kuin että laattamies oli saumannut kylppärin tehosteseinän väärällä värillä ja heti pitäisi tietää jätetäänkö se vai vaihdetaanko oikeaan väriin. Kiireellinen päätös, ettei aine ehdi kuivua jos se pitää irroittaa. Laatoittajan mielestä väri sopi hyvin luonnollisestikin, mutta minä jo patistin J:tä pakkaamaan tytön autoon ja menemään katsomaan miltä seinä näyttää. Heti kohta kun lopetimme puhelun muistin, että Välivainion K-Raudassa Mirkan kanssa valitsimme sellaisen saumalaastin, että se sopii hyvin sekä vaalealle laatalle että tehosteseinälle. Ei muuta kuin tekstiviestiä kotiin, että laatoittaja saa alkaa puhdistamaan välejä ja saumata ne uudestaan. Olisihan se vähän hassun näköinen muutenkin, jos yhdellä seinällä olisi eriväriset saumat. Toivottavasti ei ole laatoittajalla mennyt pikkutunneille asti hommaa tehdessä. Tarkkaa työtä saakin poika tehdä, kun valvoja aikoi kiinnittää erityisesti huomiota laattojen kiinnitykseen.


Tehosteseinä


Kulmiin tulee metallilistat. Ihanan näköinen.


Kummasti paljon valoisamman näköinen, kun on vaaleat seinät. Ei näköjään vieläkään ole kamerassa oikeat asetukset.
 Eilen oli tavaraa ilmaantunut talon sisälle, kun kauan odotetut timpurit olivat tuoneet vehkeensä paikalle. Nyt alkaakin tapahtumaan, kun he alkavat asentamaan kattoja ja saunan seiniä. Olohuone ja tv-huone ovatkin täynnä kuivumassa olleita kahteen kertaan käsiteltyjä paneeleita ja ne vievät pojilta paljon työtilaa. Aamulla tehokaksikko olikin heti hälyttänyt Japexitin lvi-miehen paikalle hoitamaan hommansa loppuun ja ilmeisesti kaikki lvi työt on tehty, jos ei kalusteiden asennusta lasketa mukaan. Kuhinaa on ollut, kun paikalla on ollut kaksi timpuria, muurari ja lvi-mies.

Keskiviikkona meillä oli vihdoin ja viimein treffit Eskurin Jarmon kanssa joka tulee tekemään meille takka/leivinuuniyhdistelmän. Tämän kaverin kanssa tapaamista on saanut odotella niin pitkään, että olin varma että paikalle saapuu joku ylimielinen ynseä kaveri. Täytyy sanoa, että erittäin väärin arvasin. Eskuri oli niin mukavan ja tehokkaan oloinen kaveri, että heti löydettiin yhteinen sävel. Ja saman tien hän aikoi tehdä takalle pohjan, mutta kun kuuli että paikalle oli tulossa seuraavana päivänä muutenkin niin paljon porukkaa, siirrettiin takan aloittamista ensi viikolle. Kolmisen päivää kuulemma menee ja takka on valmis!

Minä olen meidän taloudessa tottunut, että varmimmin saa mitä haluaa, kun piirtää paperille joten hahmottelin keskiviikkoa vasten yöllä luonnoksen takasta ja sen pohjalta suunniteltiin meidän yhdistelmä. Eskuri ymmärsi mitä tarkoitan ja meille tulee matalahko suorakaiteenmuotoinen takkaleivinuuni. Leivinuuni tulee keittiönpuoleiselle sivulle ja se on oikea leivinuuni eikä pelkkä haudutusuuni. Takkaan tulee suurin malliin sopiva luukku kirkkaalla lasilla. Luukut tulevat olemaan Pislan mallistosta, mutta emme ole vielä päättäneet ovatko ne mustat vai hopeat. Takan etuosaan tulee maasta ylös 60cm leveät tummat laatat joten pitää vähän katsoa kumpi väri sopii laattoihin paremmin.


Kuvat http://www.pisla.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti