maanantai 26. syyskuuta 2011

Hiekkakakkujen leipomista ohjelmassa

Tänään käytiin koko perheellä raksalla vähän hommailemassa. Paino sanalla vähän :) Tyttärellä halutti päiväunien jälkeen tekemään hiekkakakkuja ja missäpäs muualla siihen on loistavat mahdollisuudet kuin raksalla. Samalla me leikkelimme muoveja sopivan kokoisiksi paloiksi huomista täyttöurakkaa varten. Tontilla vieraili lähistölle rakentava perhe jotka odottavat omaa rakennuslupaa ehkä ensi viikolla. Mukavaa tutustua melkein naapureihin :) Näyttäisi siltä, että rakennusprojektin kautta edessä on yksi eniten sosiaalisia suhteita sisältävistä ajanjaksoista :)

Sisutuskärpästä pitäisi herätellä pikkuhiljaa henkiin ja suunnistaa Välivainion K-Rautaan vähän laattoja ja sen sellaisia katselemaan. Samainen K-Rauta on tähän mennessä antanut ihan todella hyviä tarjouksia kaikesta tavarasta mitä itse joudumme hankkimaan esimerkiksi kaikkien edulliseksi kehuma Meltex ei pystynyt yhtään samoihin hintoihin maatöiden lvi-tarvikkeissa. Kilpailuttaminen kyllä kannattaa, kun näkee missä hinnoissa kaikki pyörii. Me hankimme itse kaiken materiaalin sokkelia ja valua lukuunottamatta autotalliin. Sen verran suurista hankinnoista on kysymys, että tarkasti pitää kilpailuttaa. Joperalla tulee sisustustarvikkeet joko Oulun sisustajilta tai Välivainion K-Raudasta ja kyllä me ehdottomasti K-Raudasta kaikki valitaan, kun ollaan niin tyytyväisiä siihen paikkaan oltu.

Huomenna klo 16 aletaan tekemään pohjatyöt loppuun. Sokkelit täytetään ja piha tasoitetaan. Sitten aletaan odottelemaan ilmaantuvatko kirvesmiehet keskiviikkona vai loppuviikosta aloittelemaan hommia. Tulee jännitystä elämään, kun tytön päiväkotimatkalla voi aina katsella mitä on saatu aikaiseksi :) Tänään saatiin toistaiseksi paras tarjous tutun suosittelemalta kirvesmieheltä autotallin pystytykseen joten silläkin saralla on tapahtunut edistystä.

Tänään käytin tyttöä lääkärissä ja samalla reissulla kävin kunnan asuntotoimistoon kertomassa, että hyvin suurella todennäköisyydellä (jos nenään on uskominen) tässä asunnossa on hometta. Kun ulko-oven avaa huomaa hajun heti tuulikaapissa ja makuuhuone tuoksahtaa myös niin paljon, että kaikki yskitään illat läpeensä. Heti luvattiin tulla tänään mittaamaan pitoisuuksia ja alkaa valmistelemaan meidän muuttoa toiseen osoitteeseen (taas muuttoa), mutta eipä tänään ketään näkynyt eikä mitään kuulunut. Aloin ensiavuksi harkitsemaan ilmanpuhdistajaa makkariin mikäli pitoisuudet ovat niin pieniä, että täällä voi asua. Aika turhauttavaa muuttaa taas muutamaksi kuukaudeksi, mutta pienen ihmisen terveys pitää huomioida tässäkin asiassa. Ei yhtään mukavaa tämmöinen, mutta kaikenlaista sitä kohdalle saattaa sattua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti