tiistai 20. syyskuuta 2011

Sokkelimiehet saapuivat!

Eilisaamu valkeni kylmänä, kun yöllä oli ollut neljä astetta pakkasta. Minä makaan flunssaisena kotona ja seinät kaatuu päälle. Väliaikaisasunnossa on yhtä kylmää kuin Siperiassa ja ilmojen viilettyä sisäilma on alkanut haista epämääräisen ummehtuneelta L Mahtava juttu, jos täällä paljonkin homeitiöitä lentelee ilmassa. Minun käsittääkseni kaikki huonekalut kangaspinnalla imevät itiöitä puoleensa ja ovat ikään kuin pilalla. Korvaakohan vakuutusyhtiö uudet? Pitäisi alkaa soitella kuntaan ja kysellä onko tänne mahdollista saada sisäilman mittaajaa paikalle. Ekaa kertaa, kun lämmitettiin täällä saunaa, vuoti seinätkin vettä, kun talotuuletin oli epäkunnossa. Se korjattiin, mutta kaikki ovet ovat ihan turvonneita ja kuka tietää onko talotuuletin ollut edellisellä asukkaallakaan kunnossa. Patterit ovat täysillä olleet koko ajan, että paikat kuivaisivat, mutta nyt vasta ilmojen viilettyä, ne ovat edes vähän lämpimät. Voin kertoa, että on varmasti aivan mahtava tunne, kun täältä pääsee uuteen kotiin muuttamaan.
Äskettäin J soitteli hyviä uutisia! Oli ajellut tontin ohi ja sokkelimiehet ovat vihdoin ja viimein ilmaantuneet paikalle. Viikonloppuna mahdollisesti päästäisiin täyttöhommiin ja asentamaan ulkopuolelle routaeristeitä. Nyt pitää vain ottaa selvää, onko konemiehillä mahdollista viikonloppuna tulla hommiin vai joudutaanko täytöt tekemään ensiviikon alusta. Kirvesmiesten pitäisi maanantaina aloittaa naputtelu, mutta jos täyttöjä ei saada viikonloppuna tehtyä, eivät hekään pääse heti hommiin.
Valvojan kanssa sunnuntaina käytiin tontilla katselemassa paikkoja ja mietittiin mitä kautta kaukolämpö vedetään takapihan puolelle. Sovittiin, että kysellään Oulun Energialta mitä kautta ovat ajatelleet putken vetää sillä jos putki vedetään talonreunasta, niin routaeristeitä ei sille reunalle kannattaisi ennen putken vetoa laittaa. Eilen Oulun Energialta ilmoittivat, että putki vedetään tontin rajaa myöten. Putki maksaa semmoisen 70€/metri ja tontin reunan kautta putkea menee hiukan enemmän, mutta ehkä on parempikin, ettei se mene kovin lähellä talon seinää. Vinkki vitosena rakentamista suunnitteleville, että mitä lähempänä tietä tekninen tila on, niin sitä edullisemmaksi kaukolämmön veto tulee.
Valvoja ihmetteli, että pitääkö meillä itse maksaa sähkökaapelin jatkaminen ja maadoituskuparin veto talon ympärille. J soitteli eilen Joperalle ja tarkisti mitä tarkoittaa normaaliurakka sähkötöiden kohdalla. Samanlainen oli tilanne kuin lvi-töidenkin kanssa, että sokkelin alapuolelle tulevat jutut kuuluvat meille. Sähkösuunnitelma saadaan vasta parin viikon päästä, mutta nyt pitää sokkelin ali vetää tekniseen tilaan riittävä määrä suojaputkia ulosmeneville johdoille. Valvojan mielestä ihan hyvin käy vesijohto suojaputkeksi ja se on hyvä, sillä vesijohtoa jäi pohjatöistä hieman ylitse.
Nyt seurataan milloin muotit lähtevät sokkeleiden ympäriltä pois ja kutsutaan sitten valvoja paikalle tarkistamaan ristimitat ja että kaikki on kunnossa täyttöä varten.
Tuttu sähkömies soitteli sähkölaitokselta työmaakeskushommia ja ihmetteli miksei olla tehty jo sähkösopimusta ja maanantaille pitäisi jo sähköt saada tontille. Mekin ihmetellään asiaa, kun J on tehnyt sopimuksen jo ajat sitten. Sähkölaitos jäi selvittelemään asiaa, mutta näillä näkymin sähköt saadaan viimeistään tiistaiksi, ehkä. Hyvin alkaneen alun jälkeen, nyt on ollut tällainen vastoinkäymisten rypäs, mutta eiköhän tämä ala tästä helpottamaan.
Sunnuntaina käytiin Ouluhallissa Rakenna, Sisusta ja Asu –messuilla. Meistä siellä oli enemmän normaalille ihmiselle katsottavaa kuin teknisillä rakentajamessuilla. Me ollaan vain aika huonoja messuilla kävijöitä, eikä nytkään löytynyt mitään. Tai tilasinhan minä rakentajalehden messutarjouksella! Voi olla, että näillä leveysasteilla messut ovat sen verran pienemmällä volyymilla järjestettyjä, että varmasti Habitaressa olisi ollut paljon enempi katsottavaa!

2 kommenttia:

  1. Rakentamisesta haaveilevana bloginne on ollut oikea löytö!:) Mahtava juttu, kun kerrot asioista niin yksityiskohtaisesti.

    VastaaPoista
  2. Kiva jos tykkäät :) Minusta on jopa hyötyä, että lukee toisten raksablogeja, kun ei ikinä tiedä millaisia vinkkejä todellisesta elämästä tulee vastaan ja huomattavasti kivempi lukea blogeja kuin jotain virallisia oppaita :)

    VastaaPoista