tiistai 13. syyskuuta 2011

Maatöitä

Melkoista äksöniä tänään on ollut! Aamulla lähetin töistä kuntaan sähköpostia ja J ilmeisestikin soitteli sinne samoihin aikoihin, että saisimme mittamiehen tontille. Kaunis kiitos kunnan Marja-Liisalle, että pisti töpinäksi ja hoiti homman kotiin! Maaurakointi alkoi siis tänään!!! Kuljetus P. Anttilan kanssa saimme sovittua hienosti nopealla aikataululla urakasta ja kaivamisen oli tarkoitus alkaa klo 16.  Appiukko ja J olivat paikalla 16.15 ja kas kummaa kaivurimies Puhakka Tupokselta (tai hänen työmiehensä) oli möyrinyt jo puolet tontista! Nopeaa toimintaa myöskin sillä saralla ja sehän meille sopii oikein mainiosti. Myös J:n siskojen miehet saapuivat putkitustalkoisiin ja olipa appiukon velikin pyörähtänyt paikalla joten trafiikkia ainakin oli tontilla riittänyt.
Tilanne noin klo 16.30


Syvällä on näköjään oltu.Melkein näyttäisi olevan yhtä tehokasta touhua kuin kunnan hommissa :) Pahus pitänee huomiseksi toimittaa pojille muutama lapio nojailua varten hih!


Kymmenen aikoihin tein oman osuuteni talkoista ja toivotin rakkaan aviomieheni tervetulleeksi kotiin lämpimien voileipien, kuuman kaakaon ja paracetamolin voimalla. Tietenkin heti, kun hommat alkoivat, saapui kunnon vesisade ja kasteli koko porukan. Nyt ei ole toivomuslistalla mitään vilustumissairauksia joten passitin miehen kuumaan suihkuun ja unten maille.
Sen verran sain tilanneraporttia, että huomenaamulla appiukko joutuu seitsemältä kolkuttelemaan Välivainion K-raudan oven takana. Huomiselta jäi puuttumaan pari rullaa salaojaputkea. Säätökulmat puuttuivat kokonaan toimituksesta ja onneksi kaivurimiehellä oli ollut vajaa kymmenen kulmaa mukana, mitkä hän ystävällisesti oli lainannut meille ja näin ollen tämän päivän hommat oli saatu tehtyä ilman kauppareissuja. Huomenna kauppalistalla on myös lainattujen tilalle säätökulmat + kolme lisää huomisen lopulle putkihommalle. Ylimääräinen tarkastuskaivo pitää palauttaa samalla reissulla, kun se olisi ollut niin lähellä toista, ettei konemiehen mielestä ollut mitään järkeä sitä laittaa.  Välivainion K-rauta teki kaikista kilpailukykyisimmän tarjouksen pohjan lvi-tarvikkeista vaikka kysyimme tarjousta myös alan erikoisliikkeistä. Tarjous on laskettu meidän toimittamien lvi-piirustusten ja yhdestä alan liikkeestä saamaamme tarjoukseen laskettujen määrien mukaan. Ja ennen kuin ehditte ajatella mitään, niin tarjouksessa näkyi vain määrät, ei hintoja, kun sitä toisille kauppiaille näytimme.
Kaikki muut salaoja- ja sadevesiputket oli saatu asennettua, samoin kaivot ja vesiputket. Konemies oli ollut erittäin tehokas ja tiennyt niin paljon miten homma hoidetaan, että J oli aivan vaikuttunut miehen taidoista. Nuori mies, mutta ammattitaitoa ei ollut puuttunut ja kaiken muun hyvän lisäksi asiakaspalvelukin oli ollut ystävällistä.
Olisitteko villeimmissä kuvitelmissakaan osanneet arvata, että meidän hullun nopea aikataulu toimisi? Täällä ainakin oltiin viime viikolla jo viittä vaille valmiita siirtämään sokkelin tekoa viikolla. Näköjään kaikenlaiset hommat onnistuvat, kun jaksaa yrittää ja tässä vaiheessa vielä pontta riittää joten pitää yrittää hyödyntää se. Ihan epäuskoiset tunnelmat nyt, kun jotain on alettu jo tekemään. Tästä ei ole enää niin pitkä matka, kun oma koti kullan kallis alkaa tulla todelliseksi!
Näillä näkymin kahden viikon päästä maanantaina timpurit alkavat runkoa kasata. Aikataulusta edellä ollaan hyvinkin rutkasti vielä, kun alun perin silloin meillä ei olisi pitänyt olla sokkelienkaan pystyssä! Hienot oli fiilikset sunnuntaina, kun vihdoin käytiin tontille lappu laittamassa pystyyn :)

5 kommenttia:

 1. hienoa, olette päässeet "riehumaan". Kauhistuneena luen että mikäihmeen säätökulma...en mä tiedä mikä se on:) nooh, vielä puolivuotta sitten en tiennyt mikä on vastaava mestari:=) Saati sitten patolevy. Toivottavasti nyt ei flunssat kaada teitä. juokaa hunajateetä, nauttikaa D-vitamiiniä ja sinkkiä:)

  VastaaPoista
 2. älä välitä, ei mullakaan ole termistö yhtään hallussa, mutta ehkä tässä jotain oppii matkan varrella :) Nytkin tuli kommenttia ettei sieltä mikään putki loppunut vaan suodatinkangas! Pikkutunneilla kirjoittaessa helpostikin muuttuu kangaskin putkeksi hih ;)

  VastaaPoista
 3. Voi, nyt siellä on päästy oikein virallisesti puuhiin, huippua! :) Tsemppiä tulevaan rakennusvuoteen!

  VastaaPoista
 4. Mukavaa, että olette päässeet tositoimiin! =) Mäkin kauhulla luin, että pitääkö meidän ite tietää noi kaikki asiat, mitä sinne maahan pitää iskeä?!? :D Meilläkin rakennusprojekti alkamassa tälle syksylle.

  VastaaPoista
 5. Kiitos onnenhiput :)

  Onnea raksahommiin anonyymi! Kaikenlaista pitää näköjään tietää ja seuraavassa päivityksessä aionkin niistä hieman avautua...

  VastaaPoista