sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Päivän aikaansaannokset

Eilen J, appiukko ja J:n setä huhkivat tontilla muutaman tunnin. Tänään harjoitukset jatkuivat koko päivän samalla kokoonpanolla ja lisänä vielä J:n molempien siskojen miehet. Iso kiitos talkoomiehille! Ei siis mikään ihan pikku juttu nuo kaikki maatöihin luettavat hommat. Ohjelmassa on ollut suojaputkien vetoa sähkö- ja muille johdoille sekä sekä sokkelin ulkopuolelle tulevien routaeristeiden laittaminen. Hommaa on vedetty enempi parempi meiningillä puuttuvien rakennekuvien vuoksi. Autotallista oli rakennekuvat johon oli hienosti merkitty alueet ja määrät mihin styroksia laitetaan, vastaavia kuvia talosta ei meille ole tullutkaan.
Perjantaina tavoiteltiin Joperan Timliniä koko päivä ja neljän jälkeen soitettiin jo toimitusjohtajan puhelimeen, kun sanoin ettei sellaista yritystä ole olemassakaan, että johtaja jättää vastaamatta puhelimeen ;) Johtaja vastasi ja ei ihmekään, että ei saatu kauppiasta kiinni, kun koko Joperan poppoo oli hyvin ansaituilla virkistäytymispäivillä J Ei sitten ehditty kuvia ennen viikonloppua saamaan ja sen vuoksi laitettiin enemmän kuin tarvittaisiin. Vasta rakentanut ystäväpariskunta käväisi tontilla eilen ja antoi hyviä vinkkejä eristysten tekoon ja vielä soitettiin toisille tutuille kunnes eristyspuuhiin uskallettiin ryhtyä. Ja hyvä, että ryhdyttiin, koska näyttää olevan niin aikaa vievää puuhaa. Anoppi oli onneksi järjestänyt talkoomiesten kahvituksen voileipineen ja munkkeineen, kiitos siitä anopille. Meillä taitaa olla termospullot pakattuina muuttolaatikoihin jossain lukuun ottamatta yhtä törppöklubin termoskannua.
Huomenna ehditään vielä tarkistaa, että kaikki jutut on oikein laitettu. Lisäksi muutamiin sähköjohtoihin pitää laittaa merkki ja autotalliin menevä sähkökaapeli pitää kaivaa maahan. Tiistaina urakoitsija saapuu täyttämään sokkelin ja peittämään sokkelin reunat. Samalla levitellään multakasa pihalle ja ylimääräiset ajetaan pois. Ajouraa pitää myös siirtää puoli metriä taloon päin, kun nyt se on melkein rajassa kiinni.
Timpuritarjouksia autotallikatoksen pystyjen ja katon laittamiseen on pari tullut ja muutama on tulematta. Yksi tarjous oli niin posketon, että siihen hintaan saa melkein ostettua koko tallin J. Käsittämätöntä! Melkein tunnostaa, että on voitu käsittää väärin, minkälaisesta urakasta on kysymys, mutta ei kyllä jakseta alkaa peräänkään enää kyselemään, koska hinta oli niin järjetön. Jos Oulussa tai lähiympäristössä on timpureita vapaana niin tarjouksia voi laittaa sähköpostiin tulemaan J Hommat pitäisi saada käyntiin hetikohta, että talli olisi yhtä aikaa talon kanssa siinä pisteessä, että valut voi tehdä samalla kertaa.
Typykän nukkuessa päiväunia kärryttelimme tontille katsomaan mitä siellä oli aamupäivän aikana saatu aikaan ja antaa kuvien puhua puolestaan J
Villi veikkaus, että tuossa menee sähkökaapeli ja puhelinkaapeli?! Katekangas on asennettuna sokkelin pohjalle.

Talon yksi reuna alkaa näyttää hyvältä. Kolme kerrosta melkein koko matkalla.

Tässä se paljon puhuttu maadoituskupari! Minä jotenkin kuvittelin, että se olisi semmoinen paksu metallivaijeri, niin tämmöinen pikkusiima kiertää koko talon :)

Autotalli/-katos alkaa olla valmiina.
Tekninen tila. Siellä sojottaa kaukolämpöputki, vesi ja luultavasti viemäri, sekä iso kasa kaikkea sähköistykseen liittyvää.

Säät ovat tänä viikonloppuna suosineet raksaajia ja toivottavasti hyvä keli jatkuu pitkään. Nyt aletaan jännittämään milloin saadaan katto pään päälle :) Tytärkin tänään, kun käytiin serkkupojan perheen luona kylässä, toisteli omakotitaloa, kun paketoin neitiä turvaistuimeen! Oli ilmeisesti mukava leikkiä pikkuserkun kanssa ihan rauhassa pikkuserkun omassa huoneessa <3

Oulun kaupungin vuokratontit on nyt ilmeisestikin jaettu! Toivottavasti joku muukin raksaaja alkaa täältä bloggailemaan, kun en ole yhtään Oulun välittömässä lähietäisyydessä olevaa raksablogia vielä onnistunut löytämään. Onko kukaan muu löytänyt? Saa vinkata ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti