perjantai 9. syyskuuta 2011

Lupa tuli!!!!

Vautsi vau! Rakennuslupa tuli tänään! Meille oli samalla kertaa myönnetty myös aikaistettu lupa rakentaa eli heti, kun kunnan tilille on sijoitettu 6700€ (näköjään kuukaudessa tuli 200€ indeksikorotus), saadaan aloittaa työt. Toivottavasti rahat palautuvat meille lyhentämättöminä kahden viikon päästä!
Tietenkin, koska tänään on perjantai, sattui henkilö jonka kanssa sovitaan mittamiesten aikatauluista, olemaan vapaalla. Toinen kunnan mittamiehistä on lomalla, mutta tavoitimme toisen joka kertoi, ettei maanantaina pitäisi olla kuin yhdet laajennusmerkinnät ja aikaa meidän mittauksille mahdollisesti olisi. Maanantaina siis täytyy alkaa rimpuuttelemaan kuntaan jo ennen kahdeksaa, että saisimme mittamiehen paikalle samana päivänä ja maatyöt saataisiin iltapäivällä käyntiin. Huh huh, kun hengästyttävä tahti J
Yritin varata aikaa aloituskokoukseen, mutta sain sen vasta kahden viikon päähän keskiviikolle. Töiden aloittamista se ei kuitenkaan estä onneksi, koska jos kunnalla ei ole tarjota aikoja, ei se saa hidastaa rakennustöiden etenemistä. Mikä lie tämmöinenkin käytäntö, mutta meitä se ei haittaa.
Ei mikään ilmainen ole rakennuslupakaan, kun toista tonnia humpsahti niin että heilahti vaan. Onneksi budjetin luvat ja liittymät osion pitäisi olla hiukan yliarvioitu. Jännä juttu, että rahaa palaa koko ajan vaikkei mitään näkyvää ole edes saatu aikaan (naisille aika tuttu juttu J ).
Viikonlopulle on luvassa työntekoa ja Iso-Syötteen tekojärven vihkiäisiä vai ristiäisetkö ne nyt oli. Huomenna siis töiden jälkeen menoksi ja auton keula kohti Syötettä. Luppoveden ympäristöön laitetaan illalla palamaan satoja kynttilöitä ja täytyy toivoa, että sää suosii. Ei todellakaan uskoisi, että on syyskuu kun ilman lämpötila on pitkälti toistakymmentä astetta. Toisaalta Pudasjärvellä oli alkuviikosta ollut neljä astetta pakkasta aamulla joten ehkäpä kuulaat pakkaskelit ovat tulossa. Toivottavasti Syötteen maisemat ja ulkoilma lataavat akkuja ensi viikon raksajännitykseen!!
Kävin eilen pääkaupungissa työreissussa ja hätäisesti ennen kotiinlähtöä kiersin Helsingin Stockmannin sisustusosaston. Siellä on paljon suurempi valikoima kuin Oulussa, mutta mitä tahansa saa kuitenkin Ouluun tilattua, jos haluaa. Bongasin ainakin ihanan Mokon oksanaulakon josta en valitettavasti tajunnut ottaa kuvaa, enkä löytänyt netistäkään. Todella kiva olisi valkoisena tummalle seinälle tai toisinpäin. Eikä edes ollut älyttömän hintainen! Aika kivan näköisiä kylppärijuttuja näytti myös olevan ja niissä olisi päivittämisen varaa. Aikaisemmassa kodissa oli joitain Thaimaasta hankittuja saippuajuttuja ja muita, mutta pikkuhiljaa osa on hajonnut. Olisi kiva, että kaikki olisivat jotain yksinkertaista yhtenäistä linjaa.
Hankintalistalla on tytön huoneeseen päiväpeite ja verhot, mutta en ehtinyt katsoa millaisia Stockalla olisi ollut. En ollut aiemmin nähnytkään Muuramen Jolla sänkyyn sopivia pehmusteita jotka painetaan reunoihin! Tykkäisin tosi paljon Jolla sängystä, mutta ei sitä kyllä raski uutena ostaa ja kun saimme ilmaiseksi tutun tutulta tyttärelle sängyn, ei sellaiselle nyt edes ole akuuttia tarvetta (onneksi!). Kävelin Laura Ashleyn liikkeen ohi ja sielläkin olisi ollut vaikka ja mitä kivaa, mutta nyt ei ollut aikaa käydä kuolaamassa J Katselin aiemmin LA:n tapetteja ja mietin, että tyttären huoneeseen voisi ehkä yhden seinän jollain valikoiman tapetilla vetäistä, mutta muuten ne ovat kyllä turhan romanttisia minun makuuni.

3 kommenttia:

  1. Onnittelut luvasta!
    Löysin bloginne vasta. Meilläkin on talo projekti aluillaan. Tontti on , mutta taloa vasta piirretään. Tontille on tiet valmiina ensi kesänä. Meille tulee 120-130m2 ja 2m leveä sauna. Siinä ne luksukset:)No ehkä lasikoppi terassille..se on jo törsäilyä. Kiva seurata teidän projektia. Jatkampas nyt teidän taustojen selvittelyä;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon Kirsi ja Harri!
    Minäkin kävin vierailin Kirsi teidän blogissanne ja taisitte saada uuden lukijan ;)

    VastaaPoista