lauantai 3. syyskuuta 2011

Sokkelintekoa suunnitelmissa

Joperalta soiteltiin ja kyseltiin torstaina rakennusluvan tilannetta. Lakki kourassa ja mieli nöyränä lähdin kunnantalolta perjantaina kyselemään miltä tilanne näyttää, kun lupahakemus on ollut jo reilut kolme viikkoa sisässä. Helpotuksen huokaus! Meitä ennen jonossa oli vain yksi lupahakemus joten jos mitään yllättävää ei tule eteen, lupa saadaan ensi viikolla ja viimeistäänkin seuraavalla!! Tässä kunnassa on vain yksi lupia myöntävä henkilö joka on keskiviikosta perjantaihin töissä ja työmäärä ei varmasti ole normikuntaa pienempi. Vuodenvaihteessa meidänkin uusi kotikunta on osa uutta, suurta Oulua ja rakennuslupien hakuun varmaan tulee joitain muutoksia.
Soittelin Joperalle saamaani informaatiota ja sieltä ilmoitettiin sokkelien teon alkavan 15. päivä! Aika jännittäväksi menee aikataulun kanssa! Jos lupa ei tule ensi viikolla, sokkelien tekoa on varmasti lykättävä viikolla. Toivotaan, että päätös tulisi mahdollisimman pian ensi viikolla ja kaikki paperit hakemuksessa ovat kunnossa. Emme ole vielä aloittaneet edes maatöitä! Haluamme, että tarkat nurkanpaikat ja korot käydään ennen maatöiden aloittamista merkkaamassa ja kaikki menee kerralla nappiin. Kunnasta sanottiin, että heti voi tilata miehet mittaamaan ja ettei siinä hommassa kauan nokka tuhise. Lisäksi aloituskokous olisi saatava sovittua sokkelien teon alkamista edeltävälle päivälle, koska kunnassa kaikki rakentamiseen liittyvät katselmukset tapahtuvat keskiviikkoisin.
Jos kaikki menee kuten elokuvissa, saamme luvan jo viimeistään ensi torstaina ja korot ehditään mitata ennen viikonloppua. Maatöille jäisi aikaa viikonloppu ja ainakin kolme arkipäivää. Maaurakoitsija oli onneksi hyvin joustava ja nopea aikataulu sopii myös hänelle. Samaisessa unelmaelokuvassa myös aloituskokous saadaan sovittua keskiviikolle, kun sitäkään ei ennen päätöstä voi vielä varata. Katsotaan sitten ensi viikolla onko tällä suomifilmillä onnellinen loppu vai lykätäänkö sokkelihommaa…
Mehän ollaan edellä aikataulua mikäli sokkelinteko päästään tuona päivänä aloittamaan. Alkuperäisen suunnitelman mukaan sokkelinteon olisi pitänyt tapahtua syyskuun viimeisellä viikolla, mutta näköjään työmiehiä alkaa olla talvea vasten sopivasti vapaana. Melkoinen perhoslauma vatsassa lepattelee, kohta jotakin alkaa tapahtua ja ennen kaikkea jännittää tämä tiukka aikataulu!!!
Nyt on aika ihanteellinen aika alkaa rakentamaan talvea vasten. Oulun kaupungilla ei ollut tontteja keväällä jaossa ollenkaan, jos ei ole hirveästi erehdytty. Niinpä talvea vasten rakentajia ei varmasti hirveää määrää ole. Syksyn vuokrattavia tonttejakaan ei ole vielä jaettu joten kirvesmiehiä alkaa olla kohta vapaana jonossa asti?! Luultavasti meidänkin talon kirvesmiehet jo odottelee, että pääsevät töihin ja toivon mukaan heitä on liiennyt meidän projektiin enempi kuin kaksi miestä! Talvea vasten on myös edullisempaa rakentaa tai ainakin rakennusliikkeet antavat paremmin alennusta, kun taas kevään sesonkiaikaan alkaville urakoille on varmasti turha suurempia hinnantarkistuksia kysellä.
Tämä viikonloppu kuluu tyttären 2-vee syntymäpäiviä juhliessa. Onneksi siis kiirettä pitää, eikä ehdi ihan kaikkia yöunia menettää talohommia miettiessä J

2 kommenttia:

  1. Jännäksi menee!
    jos mitään saa tehtyä etuajassa, se on aina plussaa vaan.

    Ps. Se jääkaappi ei NÄYTÄ tilaihmeeltä, mutta sinne sisään voi parkkeerata koko lähikaupan elintarvikeosaston... (lmeidän lähikauppa on siwa)

    VastaaPoista