lauantai 17. syyskuuta 2011

Paniikki!

Saisko tässä vaiheessa jo painaa paniikkinappulaa? Torstaina ei sokkelimiehiä näkynyt mailla halmeillakaan, eikä edes muotteja ollut tontin reunalle ilmaantunut. Perjantaina J oli yhteydessä Joperalle ja siellä ihmeteltiin asiaa, kun he olivat sokkelit tilanneet torstaille, eikä heille ollut ilmoitettu viivästymisestä mitään. Myöhemmin sähköpostiin tuli viesti, että sokkelimiehille tai jollekin heistä oli sattunut kolari ja lisäksi oli jokin muu sairastapaus. Toivottavasti sokkeleita aletaan alkuviikosta tehdä, että timpurit pääsevät viikon päästä maanantaina hommiin. Sokkelin pitää kuulemma kuivua ennen täyttöäkin neljä päivää joten taas menee vähän tiukille. Todennäköisesti ainakin ensi viikonlopun Iso-Syötteen reissulle voidaan sanoa heippa, jos viikonloppu menee sokkelin ulkopuolelle tulevia routaeristeitä tehdessä. No se on pieni murhe, jos vain kaikki saadaan ajallaan tehtyä.
Harmaita hiuksia on aiheuttanut myös sisälle vedettävät putket. Kaikki lvi-juttuihin liittyvät putket on onneksi jo vedetty ja tehty, ainakin toivottavasti. Ihan muutamaa raksablogia luettuani hoksasin yhtäkkiä, että kaukolämpöä varten pitää myös vetää putki ennen sokkelin täyttöä. Jossain blogissa se oli unohdettu vetää ja oli ollut kova homma kaivaa se täytön läpi. Sähköjohtoja varten pitää myös vetää ainakin yksi putki tekniseen tilaan, puhelin- tai kaapelijohtoja varten yksi putki ja ilmeisesti varalle yksi putki. Ulkovaloillekin pitää putkia laittaa ja autotallille. Mistä hitosta tavallinen pulliainen voi tietää mitä kaikkia putkia sinne pitää vetää!!!??? Jonnekin pitää myös laittaa kuparia, mutta minulla ei ole harmainta hajua minne se tulee.
Kaukolämpöputki onneksi hoitui soittamalla Oulun Energialle. He toimittavat putken ensi viikolla kuulemma hyvien ohjeiden kera ja myös Joperalta tuli tarkat mitat mihin kohti putki tulee. Sähkösuunnitelmaa meillä ei vielä ole eikä totta puhuen tietoa, mitä normaalitason urakka tarkoittaa. Lvi-jutuissa luki, että normaalitason urakka sisälle vedetyn putken päästä alkaen, mutta sähköurakan kohdalla ei sopimuksessa ollut mitään rajanvetoa ja talokauppias oli kysynyt, että mitä me ollaan sähköurakoitsijan kanssa sovittu. No ei ole sovittu mitään, kun tyyppi on kerran soittanut ja aikonut lähettää autotallin sähkösuunnitelman sekä aikonut tehdä tarjouksen jostain kaapelista ja kuparista. Pitää varmaan maanantaina alkaa kysellä missä talon sähkösuunnitelma on ja mitä tuo sopimus suomeksi tarkoittaa.
J:n setä on sähköpuolen miehiä ja kertoi, että nuo edellä mainitsemani sähköputket pitää taloon vetää, muuten meillä ei niistä ole mitään tietoa. Lisäksi hän sanoi, että sähköjohtoja ei saisi vetää taipuisaan vesijohtoon vaan niille pitää ostaa kovaa putkea. J kävi isänsä kanssa vakoilemassa viereisillä raksoilla mitä siellä on laitettu ja vesijohtoahan siellä oli. Vesijohto olisi meidän mieleen, kun on taipuisampana helpompi vedellä ja sitä olisi vielä varastossa.
Huomenna onneksi saadaan valvoja vierailulle joten voidaan luottaa viisaamman ammattitaitoon ja apuun. Eiköhän näihinkin asioihin tule selvyys ja saattaa olla, että hätäisinä ihmisinä ollaan vähän edellä asioista. Aika paljon pitää kaikkea tietää ja tehdä vaikka talon ottaakin avaimet käteen…
Huomenna mennään Oulussa messuilemaan rakennusteemalla, katsotaan löytyykö jotain tarpeellista kotiin tuomista mukaan ;)

1 kommentti:

  1. Kuulostaa jännittävältä! Minuakin jännittää,että kuinka paljon asioita jää huomaamatta kun tehdään pitkästä! Onneksi meillä taitaa olla hyvä vastaava mestari+timpuri joka touhuaa sitten tontilla joka päivä. Yhdistelmänä tuo on tietysti vähän epänormaali, mutta meillä on tuosta henkilöstä hyvät suositukset. Ainahan saa toivoa:=) Tsemppiä!

    VastaaPoista