keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Myrskyn jälkeen


Eilen riehui Oulussa melkoinen myrsky. Puita kaatui ja oksia lenteli pitkin joka paikkaa. Myrskyä uhmaten J, appiukko ja J:n siskon mies lähtivät sokkelin täyttötalkoisiin. Loppuhommat hoitui säästä huolimatta nopeasti ja saatiin tyttären kanssa pistää sauna päälle jo ennen yhdeksää likomärälle uurastajalle. Todellinen tehotiimi meillä onkin raksalla ahkeroinut, kun kaikki on hoitunut todella mallikkaasti. Jopa miesten mielestä todella tehokkaalta Puhakan kaivurimieheltä oli herunut kiitosta talkoolaisille. Homma on kuulemma toiminut todella hyvin ja kaikki on ollut aina niin valmiina konemiestä varten, ettei mitään ole tarvinut odotella. Usein kuulemma valmistelevia töitä tehdään siinä vaiheessa, kun konemiehen pitäisi jo alkaa siirtämään maata. Maansiirtokin oli toiminut kuin unelma joten kaikki on mennyt tosi nappiin. Multakasa tosin on vielä osittain paikoillaan, mutta senkin laitto on hoidossa.
Kävin itse tänään tarkistuskäynnillä tontilla vähän napsimassa kuvia jotka eivät ihan täysin onnistuneet, kun oli jo niin pimeää. Hienosti oli tontin reunoja tasoiteltu ja pihakin näytti jo siltä, että siihen voisi jotakin joskus mahtuakin. Jee tosi positiiviset fiilikset J Jos jotakin on pakko keksiä huonoa, niin autotallin taakse ja sivulle oli minun mielestä tehty liian leveät kulkutiet, mutta ne ei vielä lopullisia ole. Pitänee sitten vähän lapion kanssa niitä kaventaa ja mistäpä ne miehet voi aavistaa mun pihasuunnitelmia J Jännittävä juttu, että talon sokkeli näyttää täytettynä vieläkin pienemmältä. Vähän epäilyttää, että kuinka ahdas meidän talosta oikein tulee. Paitsi, että yhden tontin päähän pystytetyssä talossa taisi olla samaa kokoluokkaa pohja ja nyt kun siinä on seinät pystyssä, se näyttää paljon isommalta.
Joperalta soiteltiin tänään tilannetta ja kaikkihan meillä on valmiina timpureita varten. Tavaraa alkaa luultavasti kohta satelemaan kattotuoleista lähtien tontille ja ihan jo jännittää, miten hommat lähtee pyörimään. Hienosti Jopera lupasi hoitaa tavaroiden suojaamisen joten sen suhteen voidaan olla huoletonna. Vieläkö saataisiin hyvät ilmat siihen saakka, että saadaan katto pään päälle. Timpuritöiden aloituksesta viimeistään seitsemän kuukauden päästä saadaan muuttaa!!! Melkein voi jo nenässä haistaa uuden asunnon tuoksun J



Sisäänkäynti pihalle

Sisäänkäynti taloon.

Pieni hiekkalaatikko

Autotallikin näyttää melkein isommalta...


Viimeisen päälle on reunat vedetty

Liian leveä kulkuväylä autotallin perällä.


Julkisivu

maanantai 26. syyskuuta 2011

Hiekkakakkujen leipomista ohjelmassa

Tänään käytiin koko perheellä raksalla vähän hommailemassa. Paino sanalla vähän :) Tyttärellä halutti päiväunien jälkeen tekemään hiekkakakkuja ja missäpäs muualla siihen on loistavat mahdollisuudet kuin raksalla. Samalla me leikkelimme muoveja sopivan kokoisiksi paloiksi huomista täyttöurakkaa varten. Tontilla vieraili lähistölle rakentava perhe jotka odottavat omaa rakennuslupaa ehkä ensi viikolla. Mukavaa tutustua melkein naapureihin :) Näyttäisi siltä, että rakennusprojektin kautta edessä on yksi eniten sosiaalisia suhteita sisältävistä ajanjaksoista :)

Sisutuskärpästä pitäisi herätellä pikkuhiljaa henkiin ja suunnistaa Välivainion K-Rautaan vähän laattoja ja sen sellaisia katselemaan. Samainen K-Rauta on tähän mennessä antanut ihan todella hyviä tarjouksia kaikesta tavarasta mitä itse joudumme hankkimaan esimerkiksi kaikkien edulliseksi kehuma Meltex ei pystynyt yhtään samoihin hintoihin maatöiden lvi-tarvikkeissa. Kilpailuttaminen kyllä kannattaa, kun näkee missä hinnoissa kaikki pyörii. Me hankimme itse kaiken materiaalin sokkelia ja valua lukuunottamatta autotalliin. Sen verran suurista hankinnoista on kysymys, että tarkasti pitää kilpailuttaa. Joperalla tulee sisustustarvikkeet joko Oulun sisustajilta tai Välivainion K-Raudasta ja kyllä me ehdottomasti K-Raudasta kaikki valitaan, kun ollaan niin tyytyväisiä siihen paikkaan oltu.

Huomenna klo 16 aletaan tekemään pohjatyöt loppuun. Sokkelit täytetään ja piha tasoitetaan. Sitten aletaan odottelemaan ilmaantuvatko kirvesmiehet keskiviikkona vai loppuviikosta aloittelemaan hommia. Tulee jännitystä elämään, kun tytön päiväkotimatkalla voi aina katsella mitä on saatu aikaiseksi :) Tänään saatiin toistaiseksi paras tarjous tutun suosittelemalta kirvesmieheltä autotallin pystytykseen joten silläkin saralla on tapahtunut edistystä.

Tänään käytin tyttöä lääkärissä ja samalla reissulla kävin kunnan asuntotoimistoon kertomassa, että hyvin suurella todennäköisyydellä (jos nenään on uskominen) tässä asunnossa on hometta. Kun ulko-oven avaa huomaa hajun heti tuulikaapissa ja makuuhuone tuoksahtaa myös niin paljon, että kaikki yskitään illat läpeensä. Heti luvattiin tulla tänään mittaamaan pitoisuuksia ja alkaa valmistelemaan meidän muuttoa toiseen osoitteeseen (taas muuttoa), mutta eipä tänään ketään näkynyt eikä mitään kuulunut. Aloin ensiavuksi harkitsemaan ilmanpuhdistajaa makkariin mikäli pitoisuudet ovat niin pieniä, että täällä voi asua. Aika turhauttavaa muuttaa taas muutamaksi kuukaudeksi, mutta pienen ihmisen terveys pitää huomioida tässäkin asiassa. Ei yhtään mukavaa tämmöinen, mutta kaikenlaista sitä kohdalle saattaa sattua.

sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Päivän aikaansaannokset

Eilen J, appiukko ja J:n setä huhkivat tontilla muutaman tunnin. Tänään harjoitukset jatkuivat koko päivän samalla kokoonpanolla ja lisänä vielä J:n molempien siskojen miehet. Iso kiitos talkoomiehille! Ei siis mikään ihan pikku juttu nuo kaikki maatöihin luettavat hommat. Ohjelmassa on ollut suojaputkien vetoa sähkö- ja muille johdoille sekä sekä sokkelin ulkopuolelle tulevien routaeristeiden laittaminen. Hommaa on vedetty enempi parempi meiningillä puuttuvien rakennekuvien vuoksi. Autotallista oli rakennekuvat johon oli hienosti merkitty alueet ja määrät mihin styroksia laitetaan, vastaavia kuvia talosta ei meille ole tullutkaan.
Perjantaina tavoiteltiin Joperan Timliniä koko päivä ja neljän jälkeen soitettiin jo toimitusjohtajan puhelimeen, kun sanoin ettei sellaista yritystä ole olemassakaan, että johtaja jättää vastaamatta puhelimeen ;) Johtaja vastasi ja ei ihmekään, että ei saatu kauppiasta kiinni, kun koko Joperan poppoo oli hyvin ansaituilla virkistäytymispäivillä J Ei sitten ehditty kuvia ennen viikonloppua saamaan ja sen vuoksi laitettiin enemmän kuin tarvittaisiin. Vasta rakentanut ystäväpariskunta käväisi tontilla eilen ja antoi hyviä vinkkejä eristysten tekoon ja vielä soitettiin toisille tutuille kunnes eristyspuuhiin uskallettiin ryhtyä. Ja hyvä, että ryhdyttiin, koska näyttää olevan niin aikaa vievää puuhaa. Anoppi oli onneksi järjestänyt talkoomiesten kahvituksen voileipineen ja munkkeineen, kiitos siitä anopille. Meillä taitaa olla termospullot pakattuina muuttolaatikoihin jossain lukuun ottamatta yhtä törppöklubin termoskannua.
Huomenna ehditään vielä tarkistaa, että kaikki jutut on oikein laitettu. Lisäksi muutamiin sähköjohtoihin pitää laittaa merkki ja autotalliin menevä sähkökaapeli pitää kaivaa maahan. Tiistaina urakoitsija saapuu täyttämään sokkelin ja peittämään sokkelin reunat. Samalla levitellään multakasa pihalle ja ylimääräiset ajetaan pois. Ajouraa pitää myös siirtää puoli metriä taloon päin, kun nyt se on melkein rajassa kiinni.
Timpuritarjouksia autotallikatoksen pystyjen ja katon laittamiseen on pari tullut ja muutama on tulematta. Yksi tarjous oli niin posketon, että siihen hintaan saa melkein ostettua koko tallin J. Käsittämätöntä! Melkein tunnostaa, että on voitu käsittää väärin, minkälaisesta urakasta on kysymys, mutta ei kyllä jakseta alkaa peräänkään enää kyselemään, koska hinta oli niin järjetön. Jos Oulussa tai lähiympäristössä on timpureita vapaana niin tarjouksia voi laittaa sähköpostiin tulemaan J Hommat pitäisi saada käyntiin hetikohta, että talli olisi yhtä aikaa talon kanssa siinä pisteessä, että valut voi tehdä samalla kertaa.
Typykän nukkuessa päiväunia kärryttelimme tontille katsomaan mitä siellä oli aamupäivän aikana saatu aikaan ja antaa kuvien puhua puolestaan J
Villi veikkaus, että tuossa menee sähkökaapeli ja puhelinkaapeli?! Katekangas on asennettuna sokkelin pohjalle.

Talon yksi reuna alkaa näyttää hyvältä. Kolme kerrosta melkein koko matkalla.

Tässä se paljon puhuttu maadoituskupari! Minä jotenkin kuvittelin, että se olisi semmoinen paksu metallivaijeri, niin tämmöinen pikkusiima kiertää koko talon :)

Autotalli/-katos alkaa olla valmiina.




Tekninen tila. Siellä sojottaa kaukolämpöputki, vesi ja luultavasti viemäri, sekä iso kasa kaikkea sähköistykseen liittyvää.

Säät ovat tänä viikonloppuna suosineet raksaajia ja toivottavasti hyvä keli jatkuu pitkään. Nyt aletaan jännittämään milloin saadaan katto pään päälle :) Tytärkin tänään, kun käytiin serkkupojan perheen luona kylässä, toisteli omakotitaloa, kun paketoin neitiä turvaistuimeen! Oli ilmeisesti mukava leikkiä pikkuserkun kanssa ihan rauhassa pikkuserkun omassa huoneessa <3

Oulun kaupungin vuokratontit on nyt ilmeisestikin jaettu! Toivottavasti joku muukin raksaaja alkaa täältä bloggailemaan, kun en ole yhtään Oulun välittömässä lähietäisyydessä olevaa raksablogia vielä onnistunut löytämään. Onko kukaan muu löytänyt? Saa vinkata ;)

lauantai 24. syyskuuta 2011

Kuvia ja tunnelmia




Pieni kuvapläjäys viimepäivien aikaansaannoksista!

Puhakan veljeksien kaivuri loppusuoralla ensimmäisten maaurkointien suhteen.


Pieni multakasa pihan perällä.



Oho! Sokkelien muotit ilmaantuneet paikoilleen!

Eka päivän jälkeen vielä autotallin muotit puuttuvat.

Valu suoritettu.



Autotalli ja varastotkin saaneet sokkelin.



Kaukolämmön alituskäyrä oli tuotu paikalle heti valujen jälkeen.

Ylitarkastaja tutkimassa sokkelia tulevan kodin kuistin portailla <3

Tuohonko pitäisi mahtua kaikkien huoneiden?! IIKS!

Työmaasähkökeskuskin ilmaantunut ihan oikealle paikalleen takapihan puolelle. Aika törsti teline vai mitä ;)

Kodinhoithuoneen kuisti

Auton uusi koti

Sokkelin rakennetta

Tosi ihana tuo meidän piha ;)

keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Kulueriä ja perheen pienimmät

Postista pomsahti kolmas maksu talosta! Ensimmäinen erä oli varausmaksu, toinen oli valmiista piirustuksista ja tämä kolmas sokkelin valusta. Seuraava erä onkin sitten kaikkein isoin ja koskee päätavarantoimitusta. Himputti saa nähdä mihin ne mahtuu. Tuskin kuitenkaan kaikki puutavara tulee kerralla, vai tuleekohan? Tälläkin hetkellä routastyroksit pötköttää naapurissa olevalle vielä myymättömällä tontilla, että kaivinkoneella oli tarpeeksi tilaa möyriä tontilla. Kaikelle vapaalle maalle kerättiin multaa, joka levitetään ensi viikon alussa, kun sokkeli täytetään ja routastyroksit on laitettu paikoilleen. Osa siitä pitää viedä vielä jonnekin jättömaan keräyspaikkaan, jollei jollain satu olemaan akuuttia tarvetta ”einiinmustalle” -mullalle. Keväällä tuodaan sitten jonkin verran sitä mustempaa versiota päälle, että saadaan komea nurmikko alulle J
Kustannuksista sen verran, että talomaksujen lisäksi kaikenlaista pikkukulua (ja vähän isompaakin) on päässyt jo kertymään. Sähköliittymä maksoi pikkuisen päälle 2100€, rakennuslupa reilun tonnin. Kaukolämmön hintaa googletin ja keskiarvona oli 3 - 4000€, mutta saa nähdä paljonko se tulee todellisuudessa maksamaan. Suurehko kuluerä on tietenkin aiheutunut maatöistä jo pelkistä putkista, viemäreistä, styrokseista ja kaikesta oheisrekvisiitasta (fairypullo-liukastetta unohtamatta J ). Itse maaurakoinnista ei vielä ole laskua tullut tietenkään, kun täytöt jne. kuuluu vielä samaan urakointiin. Ai niin ja onhan me maksettu jo astianpesukonekin J.
Nämä päivitykset ovat nyt vähän tylsiä, kun kuvia on niin vähän ja nytkin olisi sokkeleista kuvia, mutta kamera on autossa. Trust me vielä ehtii kuvia ilmaantua ihan kiusaksi asti, kun on jotakin kuvattavaakin!!! Tähän mennessä ei ole samasta aukeasta kovin moneen otteeseen viitsinyt kuvia laittaa…
Muuttamisen ja perhe-elämän ihanuudesta vielä muutama sananen. Meidän perheen suloisin jäsen aloitti päiväkodin ihan parin tien päässä tulevasta kodista. Tontilla käydessämme selostimme hänelle tulevaa kotia ja kysyin, että näetkö jo kodin omilla silmilläsi. Meidän tuore kaksivuotias vastasi kirkkain silmin, että ”nään” Viimeksi sanoin, että tuon multakasan taakse tulee hänelle leikkimökki ja eiköhän tyttö ollut jo kiipeämässä katsomaan tarkemmin paikkaa. Jostain syystä ei pienimmäinen ole ihan täysin tätä väliaikaiskotia ole omakseen ottanut ja ehkäpä syytä on meidän aikuistenkin asenteessa. Ihan vasta tyttö oli lähdössä kotiin täältä kotoa ja aikalailla on muutenkin nyt ollut rankkaa elämä kaikkien muutoksien kourissa; muutto, päiväkodin aloitus, äidin töihin palaaminen. Tässä pienessä asunnossa ei ole kauhean paljon tilaa leikeille vaikka mahdollisimman paljon karsimme muista tavaroista, että kaikki tärkeimmät lelut ja romppeet mahtui tänne. Tässä ei kuitenkaan ole kunnollista leikkipuistoa lähettyvillä ja pihallakin on jo menneen vuosikymmen ruohottunut leikkipaikka. Edellisessä kodissa oli samassa taloyhtiössä parhaimmillaan viisi samanikäistä lasta ja lähes aina leikkikaveri löytyi oman taloyhtiön leikkipaikalta. Uuden kodin läheisyydessä onneksi näyttäisi olevan kavereita ja leikkipuistokin. Ja toivon mukaan kodilta alkaa tuntumaan, kun taas saa oman huoneen ja hitusen yksityisyyttä leikkeihin.
Perheen karvainen jäsen taas nauttii olostaan pienessä asunnossa, jossa on helpompi vahtia kaikkien liikkeitä. Kovin raksaystävälliseksi ei valkoturkkista koiraa voitane kutsua ja ensi kevät, ehkä kesäkin, menee varmasti koeajaessa kodinhoitohuoneen allasta koiranpesussa. Pihatyöt ja mullalla oleva nurmikko luultavasti ovat huono yhdistelmä valkoisen turkin kanssa, mutta eiköhän siitäkin kunnialla selvitä kun parturoidaan kunnon kesäturkki.
Huomenissa yritän laitella muutamia hienoja otoksia hiekkalaatikosta johon muka pitäisi mahtua meidän koti J

tiistai 20. syyskuuta 2011

Sokkelimiehet saapuivat!

Eilisaamu valkeni kylmänä, kun yöllä oli ollut neljä astetta pakkasta. Minä makaan flunssaisena kotona ja seinät kaatuu päälle. Väliaikaisasunnossa on yhtä kylmää kuin Siperiassa ja ilmojen viilettyä sisäilma on alkanut haista epämääräisen ummehtuneelta L Mahtava juttu, jos täällä paljonkin homeitiöitä lentelee ilmassa. Minun käsittääkseni kaikki huonekalut kangaspinnalla imevät itiöitä puoleensa ja ovat ikään kuin pilalla. Korvaakohan vakuutusyhtiö uudet? Pitäisi alkaa soitella kuntaan ja kysellä onko tänne mahdollista saada sisäilman mittaajaa paikalle. Ekaa kertaa, kun lämmitettiin täällä saunaa, vuoti seinätkin vettä, kun talotuuletin oli epäkunnossa. Se korjattiin, mutta kaikki ovet ovat ihan turvonneita ja kuka tietää onko talotuuletin ollut edellisellä asukkaallakaan kunnossa. Patterit ovat täysillä olleet koko ajan, että paikat kuivaisivat, mutta nyt vasta ilmojen viilettyä, ne ovat edes vähän lämpimät. Voin kertoa, että on varmasti aivan mahtava tunne, kun täältä pääsee uuteen kotiin muuttamaan.
Äskettäin J soitteli hyviä uutisia! Oli ajellut tontin ohi ja sokkelimiehet ovat vihdoin ja viimein ilmaantuneet paikalle. Viikonloppuna mahdollisesti päästäisiin täyttöhommiin ja asentamaan ulkopuolelle routaeristeitä. Nyt pitää vain ottaa selvää, onko konemiehillä mahdollista viikonloppuna tulla hommiin vai joudutaanko täytöt tekemään ensiviikon alusta. Kirvesmiesten pitäisi maanantaina aloittaa naputtelu, mutta jos täyttöjä ei saada viikonloppuna tehtyä, eivät hekään pääse heti hommiin.
Valvojan kanssa sunnuntaina käytiin tontilla katselemassa paikkoja ja mietittiin mitä kautta kaukolämpö vedetään takapihan puolelle. Sovittiin, että kysellään Oulun Energialta mitä kautta ovat ajatelleet putken vetää sillä jos putki vedetään talonreunasta, niin routaeristeitä ei sille reunalle kannattaisi ennen putken vetoa laittaa. Eilen Oulun Energialta ilmoittivat, että putki vedetään tontin rajaa myöten. Putki maksaa semmoisen 70€/metri ja tontin reunan kautta putkea menee hiukan enemmän, mutta ehkä on parempikin, ettei se mene kovin lähellä talon seinää. Vinkki vitosena rakentamista suunnitteleville, että mitä lähempänä tietä tekninen tila on, niin sitä edullisemmaksi kaukolämmön veto tulee.
Valvoja ihmetteli, että pitääkö meillä itse maksaa sähkökaapelin jatkaminen ja maadoituskuparin veto talon ympärille. J soitteli eilen Joperalle ja tarkisti mitä tarkoittaa normaaliurakka sähkötöiden kohdalla. Samanlainen oli tilanne kuin lvi-töidenkin kanssa, että sokkelin alapuolelle tulevat jutut kuuluvat meille. Sähkösuunnitelma saadaan vasta parin viikon päästä, mutta nyt pitää sokkelin ali vetää tekniseen tilaan riittävä määrä suojaputkia ulosmeneville johdoille. Valvojan mielestä ihan hyvin käy vesijohto suojaputkeksi ja se on hyvä, sillä vesijohtoa jäi pohjatöistä hieman ylitse.
Nyt seurataan milloin muotit lähtevät sokkeleiden ympäriltä pois ja kutsutaan sitten valvoja paikalle tarkistamaan ristimitat ja että kaikki on kunnossa täyttöä varten.
Tuttu sähkömies soitteli sähkölaitokselta työmaakeskushommia ja ihmetteli miksei olla tehty jo sähkösopimusta ja maanantaille pitäisi jo sähköt saada tontille. Mekin ihmetellään asiaa, kun J on tehnyt sopimuksen jo ajat sitten. Sähkölaitos jäi selvittelemään asiaa, mutta näillä näkymin sähköt saadaan viimeistään tiistaiksi, ehkä. Hyvin alkaneen alun jälkeen, nyt on ollut tällainen vastoinkäymisten rypäs, mutta eiköhän tämä ala tästä helpottamaan.
Sunnuntaina käytiin Ouluhallissa Rakenna, Sisusta ja Asu –messuilla. Meistä siellä oli enemmän normaalille ihmiselle katsottavaa kuin teknisillä rakentajamessuilla. Me ollaan vain aika huonoja messuilla kävijöitä, eikä nytkään löytynyt mitään. Tai tilasinhan minä rakentajalehden messutarjouksella! Voi olla, että näillä leveysasteilla messut ovat sen verran pienemmällä volyymilla järjestettyjä, että varmasti Habitaressa olisi ollut paljon enempi katsottavaa!

sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Parkettia valitsemassa

Käytiin viime perjantain kunniaksi lattiakauppoja hieromassa. Kolmen jälkeen otimme suunnan kohti Parkettiliike Säkkistä. Talopaketin hintaan otimme laminaatin ja jo silloin oli ajatuksena, että itse sovimme ilman välikäsiä Säkkisen kanssa laminaatin vaihdosta parkettiin. Ehdottomasti haluamme oikean parkettilattian emmekä laminaattia tai kovapuuta. Ei ihan hirvittävän mieltä ylentävä kokemus ollut edellisen asunnon laminaatti, sitä edeltävän parketin jälkeen. Lattiaa oli esimerkiksi hankala saada puhtaaksi vaikka käytti laminaattilattialle tarkoitettua puhdistusainetta ohjeen mukaisesti. Eräänkin kerran olen kontannut ja hinkannut lattioita kunnes aurinko taas paljasti, ettei läntit olleet mihinkään lähteneet. Joten no thanks laminaattia.
Kauppiasta toisilta kaupoilta odotellessa ehdimme hieman kierrellä ja katsella valikoimaa. Tosi iso valikoima lattioita olikin. Tummat lattiat ovat nättejä, mutta jotenkin vaalea tuntuu ajattomammalta. Muutama tuttava on valitellut, että tummassa lattiassa pöly näkyy koko ajan vaikka hinkkaisi hinkkaamisen jälkeenkin. Ihan valkoinen lattia taas on keinotekoisen näköinen ja siinä ne vasta minun pitkät tummat hiukset vasta paistaisivatkin selvästi.
Kaikkein kauneimmalta näytti ehdottomasti kanadan vaahtera joka ei tietenkään sovellu lattialämmityksen päälle. Koivukaan ei ihan parhaimmasta päästä ole rakoiluherkkyytensä vuoksi. Saarni ja tammi ovat vaaleista puista kuulemma parhaiten toimivia lattialämmityksen päällä. Saarnea ja tammea verratessa, tammi vanhana materiaalina vie voiton, koska mahdolliset naarmut näkyvät siinä saarnea huonommin. Minun kotona ja ensimmäisessä yhteisessä kodissamme oli molemmissa mosaiikki tammea ja siinä ei ole ollut mitään huomauttamista koskaan. Lapsuudenkodissa meillä oli aina koira, jopa bernhardilainen, eikä lattiaan tullut isoja jälkiä. Tulkoon taloomme tammiparketti!
Minulla oli semmoinen mielikuva, että nykyiset parketit ovat kertakäyttökamaa entisen mosaiikkiversion rinnalla. Hintaerokin on kyllä isohko, kun mosaiikkiparketin hinta pyörii siinä sadan euron kumpaakin puolta. Tai no riippuu mihin vertaa, kun taisi tammilautaparketinkin (kaksisauvainen) lähtöhinta olla päälle kahdeksan kymppiä. Jotenkin vain kallistuimme siitä huolimatta lautaparketin puoleen. Mosaiikkia voisi hioa pari kertaa enemmän, mutta vakuutuksethan korvaa isommat kolhut ja jos ei voi hioa, saa uuden lattian.
Kauppias sanoi, että kaikki eurooppalaiset parketit ovat hyviä, mutta Kährs on paras. Lattiamateriaaleja verrattaessa Kährs oli pari milliä esim. Upoflooria paksumpaa ja siksi tukevamman oloista. Kiinnityspontit olivat paras vertailukohta, kun Kährsillä oli huomattavasti tukevamman oloinen pontti. Eiköhän me kallistuta Kährsiin merkkinä.
Helppoa kuin heinänteko, kun on osaava kauppias! Merkki Kährs ja materiaali tammi, mutta mikäs sävy ja moniko sauvainen? Jotenkin ihan tasasävyinen ei miellyttänyt silmää. Matta näytti kiiltävää kivemmalta ja öljytty näytti liian keltaiselle. Minä pidin kaksi- ja J kolmisauvaisesta parketista. J tietenkin hinnan vuoksi J
Mattavalkoinen kaksi- tai kolmisauvainen Kährsin tammiparketti (Select) – miltä kuulostaa? Vielä ehtii tämänkin valinnan muuttaa, mutta tällä hetkellä tuo vaikutti parhaimmalta. Marraskuussa palataan asiaan ja katsellaan onko valinta pysynyt samana.
Samalla kertaa katselimme listoja ja mahdollisesti päädyimme laittamaan lämpimään varastoon muovimaton. Muovimatto on helppo kuivata ja pestä. Lisäksi saimme kaupan päälle jo tässä vaiheessa liput viikonlopun messuille.

lauantai 17. syyskuuta 2011

Paniikki!

Saisko tässä vaiheessa jo painaa paniikkinappulaa? Torstaina ei sokkelimiehiä näkynyt mailla halmeillakaan, eikä edes muotteja ollut tontin reunalle ilmaantunut. Perjantaina J oli yhteydessä Joperalle ja siellä ihmeteltiin asiaa, kun he olivat sokkelit tilanneet torstaille, eikä heille ollut ilmoitettu viivästymisestä mitään. Myöhemmin sähköpostiin tuli viesti, että sokkelimiehille tai jollekin heistä oli sattunut kolari ja lisäksi oli jokin muu sairastapaus. Toivottavasti sokkeleita aletaan alkuviikosta tehdä, että timpurit pääsevät viikon päästä maanantaina hommiin. Sokkelin pitää kuulemma kuivua ennen täyttöäkin neljä päivää joten taas menee vähän tiukille. Todennäköisesti ainakin ensi viikonlopun Iso-Syötteen reissulle voidaan sanoa heippa, jos viikonloppu menee sokkelin ulkopuolelle tulevia routaeristeitä tehdessä. No se on pieni murhe, jos vain kaikki saadaan ajallaan tehtyä.
Harmaita hiuksia on aiheuttanut myös sisälle vedettävät putket. Kaikki lvi-juttuihin liittyvät putket on onneksi jo vedetty ja tehty, ainakin toivottavasti. Ihan muutamaa raksablogia luettuani hoksasin yhtäkkiä, että kaukolämpöä varten pitää myös vetää putki ennen sokkelin täyttöä. Jossain blogissa se oli unohdettu vetää ja oli ollut kova homma kaivaa se täytön läpi. Sähköjohtoja varten pitää myös vetää ainakin yksi putki tekniseen tilaan, puhelin- tai kaapelijohtoja varten yksi putki ja ilmeisesti varalle yksi putki. Ulkovaloillekin pitää putkia laittaa ja autotallille. Mistä hitosta tavallinen pulliainen voi tietää mitä kaikkia putkia sinne pitää vetää!!!??? Jonnekin pitää myös laittaa kuparia, mutta minulla ei ole harmainta hajua minne se tulee.
Kaukolämpöputki onneksi hoitui soittamalla Oulun Energialle. He toimittavat putken ensi viikolla kuulemma hyvien ohjeiden kera ja myös Joperalta tuli tarkat mitat mihin kohti putki tulee. Sähkösuunnitelmaa meillä ei vielä ole eikä totta puhuen tietoa, mitä normaalitason urakka tarkoittaa. Lvi-jutuissa luki, että normaalitason urakka sisälle vedetyn putken päästä alkaen, mutta sähköurakan kohdalla ei sopimuksessa ollut mitään rajanvetoa ja talokauppias oli kysynyt, että mitä me ollaan sähköurakoitsijan kanssa sovittu. No ei ole sovittu mitään, kun tyyppi on kerran soittanut ja aikonut lähettää autotallin sähkösuunnitelman sekä aikonut tehdä tarjouksen jostain kaapelista ja kuparista. Pitää varmaan maanantaina alkaa kysellä missä talon sähkösuunnitelma on ja mitä tuo sopimus suomeksi tarkoittaa.
J:n setä on sähköpuolen miehiä ja kertoi, että nuo edellä mainitsemani sähköputket pitää taloon vetää, muuten meillä ei niistä ole mitään tietoa. Lisäksi hän sanoi, että sähköjohtoja ei saisi vetää taipuisaan vesijohtoon vaan niille pitää ostaa kovaa putkea. J kävi isänsä kanssa vakoilemassa viereisillä raksoilla mitä siellä on laitettu ja vesijohtoahan siellä oli. Vesijohto olisi meidän mieleen, kun on taipuisampana helpompi vedellä ja sitä olisi vielä varastossa.
Huomenna onneksi saadaan valvoja vierailulle joten voidaan luottaa viisaamman ammattitaitoon ja apuun. Eiköhän näihinkin asioihin tule selvyys ja saattaa olla, että hätäisinä ihmisinä ollaan vähän edellä asioista. Aika paljon pitää kaikkea tietää ja tehdä vaikka talon ottaakin avaimet käteen…
Huomenna mennään Oulussa messuilemaan rakennusteemalla, katsotaan löytyykö jotain tarpeellista kotiin tuomista mukaan ;)

tiistai 13. syyskuuta 2011

Maatöitä

Melkoista äksöniä tänään on ollut! Aamulla lähetin töistä kuntaan sähköpostia ja J ilmeisestikin soitteli sinne samoihin aikoihin, että saisimme mittamiehen tontille. Kaunis kiitos kunnan Marja-Liisalle, että pisti töpinäksi ja hoiti homman kotiin! Maaurakointi alkoi siis tänään!!! Kuljetus P. Anttilan kanssa saimme sovittua hienosti nopealla aikataululla urakasta ja kaivamisen oli tarkoitus alkaa klo 16.  Appiukko ja J olivat paikalla 16.15 ja kas kummaa kaivurimies Puhakka Tupokselta (tai hänen työmiehensä) oli möyrinyt jo puolet tontista! Nopeaa toimintaa myöskin sillä saralla ja sehän meille sopii oikein mainiosti. Myös J:n siskojen miehet saapuivat putkitustalkoisiin ja olipa appiukon velikin pyörähtänyt paikalla joten trafiikkia ainakin oli tontilla riittänyt.
Tilanne noin klo 16.30


Syvällä on näköjään oltu.



Melkein näyttäisi olevan yhtä tehokasta touhua kuin kunnan hommissa :) Pahus pitänee huomiseksi toimittaa pojille muutama lapio nojailua varten hih!


Kymmenen aikoihin tein oman osuuteni talkoista ja toivotin rakkaan aviomieheni tervetulleeksi kotiin lämpimien voileipien, kuuman kaakaon ja paracetamolin voimalla. Tietenkin heti, kun hommat alkoivat, saapui kunnon vesisade ja kasteli koko porukan. Nyt ei ole toivomuslistalla mitään vilustumissairauksia joten passitin miehen kuumaan suihkuun ja unten maille.
Sen verran sain tilanneraporttia, että huomenaamulla appiukko joutuu seitsemältä kolkuttelemaan Välivainion K-raudan oven takana. Huomiselta jäi puuttumaan pari rullaa salaojaputkea. Säätökulmat puuttuivat kokonaan toimituksesta ja onneksi kaivurimiehellä oli ollut vajaa kymmenen kulmaa mukana, mitkä hän ystävällisesti oli lainannut meille ja näin ollen tämän päivän hommat oli saatu tehtyä ilman kauppareissuja. Huomenna kauppalistalla on myös lainattujen tilalle säätökulmat + kolme lisää huomisen lopulle putkihommalle. Ylimääräinen tarkastuskaivo pitää palauttaa samalla reissulla, kun se olisi ollut niin lähellä toista, ettei konemiehen mielestä ollut mitään järkeä sitä laittaa.  Välivainion K-rauta teki kaikista kilpailukykyisimmän tarjouksen pohjan lvi-tarvikkeista vaikka kysyimme tarjousta myös alan erikoisliikkeistä. Tarjous on laskettu meidän toimittamien lvi-piirustusten ja yhdestä alan liikkeestä saamaamme tarjoukseen laskettujen määrien mukaan. Ja ennen kuin ehditte ajatella mitään, niin tarjouksessa näkyi vain määrät, ei hintoja, kun sitä toisille kauppiaille näytimme.
Kaikki muut salaoja- ja sadevesiputket oli saatu asennettua, samoin kaivot ja vesiputket. Konemies oli ollut erittäin tehokas ja tiennyt niin paljon miten homma hoidetaan, että J oli aivan vaikuttunut miehen taidoista. Nuori mies, mutta ammattitaitoa ei ollut puuttunut ja kaiken muun hyvän lisäksi asiakaspalvelukin oli ollut ystävällistä.
Olisitteko villeimmissä kuvitelmissakaan osanneet arvata, että meidän hullun nopea aikataulu toimisi? Täällä ainakin oltiin viime viikolla jo viittä vaille valmiita siirtämään sokkelin tekoa viikolla. Näköjään kaikenlaiset hommat onnistuvat, kun jaksaa yrittää ja tässä vaiheessa vielä pontta riittää joten pitää yrittää hyödyntää se. Ihan epäuskoiset tunnelmat nyt, kun jotain on alettu jo tekemään. Tästä ei ole enää niin pitkä matka, kun oma koti kullan kallis alkaa tulla todelliseksi!
Näillä näkymin kahden viikon päästä maanantaina timpurit alkavat runkoa kasata. Aikataulusta edellä ollaan hyvinkin rutkasti vielä, kun alun perin silloin meillä ei olisi pitänyt olla sokkelienkaan pystyssä! Hienot oli fiilikset sunnuntaina, kun vihdoin käytiin tontille lappu laittamassa pystyyn :)

perjantai 9. syyskuuta 2011

Lupa tuli!!!!

Vautsi vau! Rakennuslupa tuli tänään! Meille oli samalla kertaa myönnetty myös aikaistettu lupa rakentaa eli heti, kun kunnan tilille on sijoitettu 6700€ (näköjään kuukaudessa tuli 200€ indeksikorotus), saadaan aloittaa työt. Toivottavasti rahat palautuvat meille lyhentämättöminä kahden viikon päästä!
Tietenkin, koska tänään on perjantai, sattui henkilö jonka kanssa sovitaan mittamiesten aikatauluista, olemaan vapaalla. Toinen kunnan mittamiehistä on lomalla, mutta tavoitimme toisen joka kertoi, ettei maanantaina pitäisi olla kuin yhdet laajennusmerkinnät ja aikaa meidän mittauksille mahdollisesti olisi. Maanantaina siis täytyy alkaa rimpuuttelemaan kuntaan jo ennen kahdeksaa, että saisimme mittamiehen paikalle samana päivänä ja maatyöt saataisiin iltapäivällä käyntiin. Huh huh, kun hengästyttävä tahti J
Yritin varata aikaa aloituskokoukseen, mutta sain sen vasta kahden viikon päähän keskiviikolle. Töiden aloittamista se ei kuitenkaan estä onneksi, koska jos kunnalla ei ole tarjota aikoja, ei se saa hidastaa rakennustöiden etenemistä. Mikä lie tämmöinenkin käytäntö, mutta meitä se ei haittaa.
Ei mikään ilmainen ole rakennuslupakaan, kun toista tonnia humpsahti niin että heilahti vaan. Onneksi budjetin luvat ja liittymät osion pitäisi olla hiukan yliarvioitu. Jännä juttu, että rahaa palaa koko ajan vaikkei mitään näkyvää ole edes saatu aikaan (naisille aika tuttu juttu J ).
Viikonlopulle on luvassa työntekoa ja Iso-Syötteen tekojärven vihkiäisiä vai ristiäisetkö ne nyt oli. Huomenna siis töiden jälkeen menoksi ja auton keula kohti Syötettä. Luppoveden ympäristöön laitetaan illalla palamaan satoja kynttilöitä ja täytyy toivoa, että sää suosii. Ei todellakaan uskoisi, että on syyskuu kun ilman lämpötila on pitkälti toistakymmentä astetta. Toisaalta Pudasjärvellä oli alkuviikosta ollut neljä astetta pakkasta aamulla joten ehkäpä kuulaat pakkaskelit ovat tulossa. Toivottavasti Syötteen maisemat ja ulkoilma lataavat akkuja ensi viikon raksajännitykseen!!
Kävin eilen pääkaupungissa työreissussa ja hätäisesti ennen kotiinlähtöä kiersin Helsingin Stockmannin sisustusosaston. Siellä on paljon suurempi valikoima kuin Oulussa, mutta mitä tahansa saa kuitenkin Ouluun tilattua, jos haluaa. Bongasin ainakin ihanan Mokon oksanaulakon josta en valitettavasti tajunnut ottaa kuvaa, enkä löytänyt netistäkään. Todella kiva olisi valkoisena tummalle seinälle tai toisinpäin. Eikä edes ollut älyttömän hintainen! Aika kivan näköisiä kylppärijuttuja näytti myös olevan ja niissä olisi päivittämisen varaa. Aikaisemmassa kodissa oli joitain Thaimaasta hankittuja saippuajuttuja ja muita, mutta pikkuhiljaa osa on hajonnut. Olisi kiva, että kaikki olisivat jotain yksinkertaista yhtenäistä linjaa.
Hankintalistalla on tytön huoneeseen päiväpeite ja verhot, mutta en ehtinyt katsoa millaisia Stockalla olisi ollut. En ollut aiemmin nähnytkään Muuramen Jolla sänkyyn sopivia pehmusteita jotka painetaan reunoihin! Tykkäisin tosi paljon Jolla sängystä, mutta ei sitä kyllä raski uutena ostaa ja kun saimme ilmaiseksi tutun tutulta tyttärelle sängyn, ei sellaiselle nyt edes ole akuuttia tarvetta (onneksi!). Kävelin Laura Ashleyn liikkeen ohi ja sielläkin olisi ollut vaikka ja mitä kivaa, mutta nyt ei ollut aikaa käydä kuolaamassa J Katselin aiemmin LA:n tapetteja ja mietin, että tyttären huoneeseen voisi ehkä yhden seinän jollain valikoiman tapetilla vetäistä, mutta muuten ne ovat kyllä turhan romanttisia minun makuuni.

tiistai 6. syyskuuta 2011

Tonttia ja pihasuunnitelmia

Meidän tontti on 23 metriä leveä ja 35 metriä pitkä. Kokoa tontilla on 805 m2 ja ostohinta oli 33€/neliö. Rakennusoikeutta tontilla on talolle 220 m2 ja piharakennukselle 50 m2. Tontti on kaksikerrosaluetta, mutta mikäli julkisivukorkeus on 4 m saa sinne rakentaa myös yhteen tasoon. Lämmitysmuotona on kaukolämpö.
Rakennustapaohjeessa alueen kerrotaan olevan metsänläheinen ja talojen tulisi mielellään olla erivärisiä, mutta sävyjen maanläheisiä ja mielellään tummia. Istutuksissa tulisi suosia kotimaisia puita. Tontin etureunaan tulisi istuttaa pensasaita, mutta mielellään ainakin yksi puu lisäksi. Tontin muiden reunojen aidat tulee sopia naapurin kanssa, mutta varsinkin metsäisellä kohdalla tontin perälle olisi hyvä laittaa puuaita.
Ihan kuin ei olisi muuta tekemistä, niin nyt on sopiva aika miettiä vähän pihan istutuksia J. Suosikkisuunnitelmassani etupihalle tulisi matala ”laari” muurinkivistä tai vastaavista johon istutettaisiin pensasaita. Pensasaidan materiaali vähän mietityttää, kun haluaisimme siitä mahdollisimman tiiviin ja mahdollisesti leikattavan. Kuusiaita olisi kiva, mutta kuka jaksaa odottaa sataa vuotta, että se kasvaa edes puolipeittäväksi?! Jokin angervo ehkä tulee kysymykseen, mutta muutamia retkiä pitänee puutarhoille tehdä, että paikalle sopiva lajike löytyy. Lisäksi suunnittelin tontin oikeaan etukulmaan mahdollisesti omenapuuta tai alaspäin kasvavaa pihlajaa. Hirveän suuria puita ei viitsi pienelle tontille laittaa, mutta ainakin omena- ja kirsikkapuu pitää pihasta löytyä. Tuo oikean etukulman puu myös vähän suojaisi sen päädyn terassia.
Piharakennuksen taakse ajattelin laittaa puisia istutuslaatikoita joihin voisi kylvää vähän porkkanoita, herneitä, yrttejä ja mansikkaa. Lisäksi johonkin voisi yrittää mahduttaa pari herukkapensasta. Istutuslaatikoiden ja herukoiden paikkaa pitää sitten miettiä, kun talli on paikallaan ja näkee paljonko tilaa todellisuudessa tontin perälle jää. Tontin oikeaan takakulmaan tulee leikkimökki joka jo merkittiin rakennusluvan asemapiirroksiin. Tontin rajojen ulkopuolelle ajattelimme istuttaa yhden vaahteran antamaan vähän varjoa vasemman reunan istutuksille. Voi olla, että istutetaan sinne joku muukin puu, mutta koko pihaa ei ole tarkoitus varjostuttaa.
Luultavasti autokatoksen reunasta tehdään kulkuyhteys tallin ja katoksen taakse. Tämän kulkuyhteyden ajattelin reunustaa ehkäpä valkealla hanhikilla tai jollain muulla pensaalla. Terassin ympärille tulee myös kukkapenkkiä, mutta sitä on turha suunnitella ennen kuin näkee kuinka paljon terassin koko lähtee laajenemaan sitä tehtäessä. Kokemuksen tuomalla rintaäänellä voi todeta, ettei terassin kokoa tiedä ennen kuin sen näkee. Tontin oikeaan reunaan ainakin tulee kukkapenkki joka levittäytyy etupihan puolelle asti, ettei siltä puolen vahingossakaan aleta kulkemaan takapihalle.
Pihasuunnitelmaa en halua teetättää. Kivempi tehdä pihaa fiiliksen mukaan ja katsoa minkälaiseksi se alkaa kehittyä. Tuttavaperhe teetti pihasuunnitelman pienelle tontille ja se oli täynnä puita! Ihan turhaan menee rahat, jos suunnitelmasta ei tulekaan mieluinen. Aika auliisti myös puutarhoilla tarjoavat asiantuntemustaan eri kasvien istutukseen ja netti pursuaa valmiita ohjeita hienojen ympäri kesän kukkivien penkkien perustamiseen.
Taas jottei homma olisi liian helppoa, pitää tähänkin omaan suunnitteluun asettaa joitakin rajoituksia. Ihan kirjavaa kukkaloistoa en halua ja edellisessä pienessä pihassamme suosin pelkästään valkoisia kukkia. Nyt ajattelin joustaa, kun violetin ja punaisen sävyiset kukat sopivat varmasti kauniisti tummaan talon väritykseen. Lähes kaikki punaisen sävyt ja tietenkin valkoiset kukat ovat tällä hetkellä suosiossa, katsotaan kuinka värimaailma lähtee supistumaan, kun alan tarkentamaan suunnitelmia J Kasvien tulee tietenkin olla myös helppohoitoisia ja pihasta olisi tarkoituksena tehdä mahdollisimman pienitöinen. Toisaalta en pelkkiä havukasvi- ja kiviasetelmiakaan halua.
Terassille olisi tarkoitus ostaa suurempia ruukkuja joihin tulee istutuksia. Tällä kertaa en halua mitään paju- tai rottinkiruukkuja vaan mahdollisimman yksinkertaisia astioita. Nythän niitä voisi edullisesti löytää, kun olisi aikaa lähteä kiertelemään ja voi olla, että vielä tällä viikolla pitänee kierros kaupoissa tehdä.
Ajattelimme käydä myös katselemassa vieläkö jonnekin on jäänyt polyrottinkisia sohvaryhmiä alennukseen, kun sellainen pitäisi terassille hankkia. Toistaiseksi on sellaiset fiilikset, ettei terassille tule mitään varsinaista ruokailuryhmää. Vaikka paljon pihalla grillailemme, niin hirveästi ei ole aikaisemminkaan tullut ulkona syötyä. Täällä pohjoisempana on yleensä joko liian kylmä tai liikaa sääskiä ulkona syömiselle. Ja kuka estää syömästä sohvaryhmän ääressä, mikäli yhtäkkinen tarve ilmaantuisi?
Pikkuinen puinen kahden hengen pöytäryhmä tulee kuitenkin kodinhoitohuoneen kuistille. Siinä voi käydä löylyistä vähän vilvoittelemassa. Olisipa ihanaa jo lämmitellä omaa puukiuasta ja astella kuistille nauttimaan saunajuomaa…

lauantai 3. syyskuuta 2011

Sokkelintekoa suunnitelmissa

Joperalta soiteltiin ja kyseltiin torstaina rakennusluvan tilannetta. Lakki kourassa ja mieli nöyränä lähdin kunnantalolta perjantaina kyselemään miltä tilanne näyttää, kun lupahakemus on ollut jo reilut kolme viikkoa sisässä. Helpotuksen huokaus! Meitä ennen jonossa oli vain yksi lupahakemus joten jos mitään yllättävää ei tule eteen, lupa saadaan ensi viikolla ja viimeistäänkin seuraavalla!! Tässä kunnassa on vain yksi lupia myöntävä henkilö joka on keskiviikosta perjantaihin töissä ja työmäärä ei varmasti ole normikuntaa pienempi. Vuodenvaihteessa meidänkin uusi kotikunta on osa uutta, suurta Oulua ja rakennuslupien hakuun varmaan tulee joitain muutoksia.
Soittelin Joperalle saamaani informaatiota ja sieltä ilmoitettiin sokkelien teon alkavan 15. päivä! Aika jännittäväksi menee aikataulun kanssa! Jos lupa ei tule ensi viikolla, sokkelien tekoa on varmasti lykättävä viikolla. Toivotaan, että päätös tulisi mahdollisimman pian ensi viikolla ja kaikki paperit hakemuksessa ovat kunnossa. Emme ole vielä aloittaneet edes maatöitä! Haluamme, että tarkat nurkanpaikat ja korot käydään ennen maatöiden aloittamista merkkaamassa ja kaikki menee kerralla nappiin. Kunnasta sanottiin, että heti voi tilata miehet mittaamaan ja ettei siinä hommassa kauan nokka tuhise. Lisäksi aloituskokous olisi saatava sovittua sokkelien teon alkamista edeltävälle päivälle, koska kunnassa kaikki rakentamiseen liittyvät katselmukset tapahtuvat keskiviikkoisin.
Jos kaikki menee kuten elokuvissa, saamme luvan jo viimeistään ensi torstaina ja korot ehditään mitata ennen viikonloppua. Maatöille jäisi aikaa viikonloppu ja ainakin kolme arkipäivää. Maaurakoitsija oli onneksi hyvin joustava ja nopea aikataulu sopii myös hänelle. Samaisessa unelmaelokuvassa myös aloituskokous saadaan sovittua keskiviikolle, kun sitäkään ei ennen päätöstä voi vielä varata. Katsotaan sitten ensi viikolla onko tällä suomifilmillä onnellinen loppu vai lykätäänkö sokkelihommaa…
Mehän ollaan edellä aikataulua mikäli sokkelinteko päästään tuona päivänä aloittamaan. Alkuperäisen suunnitelman mukaan sokkelinteon olisi pitänyt tapahtua syyskuun viimeisellä viikolla, mutta näköjään työmiehiä alkaa olla talvea vasten sopivasti vapaana. Melkoinen perhoslauma vatsassa lepattelee, kohta jotakin alkaa tapahtua ja ennen kaikkea jännittää tämä tiukka aikataulu!!!
Nyt on aika ihanteellinen aika alkaa rakentamaan talvea vasten. Oulun kaupungilla ei ollut tontteja keväällä jaossa ollenkaan, jos ei ole hirveästi erehdytty. Niinpä talvea vasten rakentajia ei varmasti hirveää määrää ole. Syksyn vuokrattavia tonttejakaan ei ole vielä jaettu joten kirvesmiehiä alkaa olla kohta vapaana jonossa asti?! Luultavasti meidänkin talon kirvesmiehet jo odottelee, että pääsevät töihin ja toivon mukaan heitä on liiennyt meidän projektiin enempi kuin kaksi miestä! Talvea vasten on myös edullisempaa rakentaa tai ainakin rakennusliikkeet antavat paremmin alennusta, kun taas kevään sesonkiaikaan alkaville urakoille on varmasti turha suurempia hinnantarkistuksia kysellä.
Tämä viikonloppu kuluu tyttären 2-vee syntymäpäiviä juhliessa. Onneksi siis kiirettä pitää, eikä ehdi ihan kaikkia yöunia menettää talohommia miettiessä J