torstai 11. elokuuta 2011

Kiintokalusteet kilpailutuksessa

Jopera tekee yhteistyötä Isku-keittiön kanssa. Me emme ole paikallisesta Isku-keittiön palvelusta saaneet kovinkaan mairittelevaa tietoa, joten toistaiseksi emme ole sieltä kalusteita ottamassa. Kiintokalusteet irrotettiin kokonaan pois kaupasta ja nyt olemme kyselleet tarjouksia muista liikkeistä.
Ihan ensimmäisenä suunnistin Oulun Starkissa toimivaan Parman myymälään. Viime syksynä kartoitimme, paljonko yksi rakenteilla oleva paritalon puolikas olisi kaikilla haluamillamme muutoksilla tullut maksamaan. Silloin teimme ensimmäistä kertaa tuttavuutta Parmakeittiöiden ja siellä Koskelan Riston kanssa. Seuraavan kerran törmäsimme Parmaan, kun yritimme ostaa keväällä rakentajan myymää uutta omakotitaloa raksamme läheltä ja pidimme laadusta. Ristolla oli mielestämme näkemystä ja palveluhalukkuutta joten luonnollisestikin kiintokalusteasioissa ensin tuttuun osoitteeseen. Risto kuunteli toiveet ja lupasi lähettää tarjouksen kuvineen sähköpostiin.
Suositusten perusteella seuraava kyselypaikka oli Inno-keittiöt. Ihan uusi tuttavuus meille molemmille! Yhdessä Designtalossa oli Innon valmistamat kalusteet ja ne oli ihan ok, joten ilman muuta sieltä kannatti lähteä kysymään tarjousta. Myyjä oli jäämässä lomalle, mutta lupasi soitella ennen sitä alustavaa hinta-arviota. No ei soitellut! Lomansa jälkeen kyllä soitteli ahkerasti ja kyseli , onko asian suhteen ihan myöhässä ja pyysi kuvia katsomaan.
Edelleen suositusten perusteella ajoin Pudasjärvelle ihan varta vasten Kaluste- ja levypalvelu Rautiolle kyselemään tarjousta. Asialliselta paikalta vaikutti ja tarjous luvattiin lähettää kuvineen sähköpostiin.
Neljäs paikka on J:n suvun suosima Nelko jossa vierailin maanantaina. Aivan tuntematon myös tämä paikka, mutta kauppias kertoikin, etteivät he juuri mainosta vaan suurin osa asiakkaista tulee suositusten perusteella. Toiveet kirjattiin ylös ja pohdiskeltiin yhdessä laskutilan riittävyyttä. Tässä paikassa eniten keskusteltiin koneiden korotuksista, kun aikaisemmin emme olleet hoksanneet niitä miettiä. Tarjous luvattiin sähköpostiin perjantaihin mennessä.
Kiintokalusteissa on pysytty täysin valkoisella linjalla. Nyt muodissa olevat tummat alaosat ovat kyllä ihan kivan näköisiä, mutta arveluttaa ovatko ne vielä viiden vuoden päästä hyvät vai näyttävätkö ne sitten samalta kuin nyt muutaman vuoden takaiset siniset ja vihreät ovet. Sen verran muoti-ilmiön on annettu vaikuttaa valintaan, että ovet tulevat kiiltävinä ja vetimet pitkinä. Kahden makkarin, tuulikaapin ja teknisen tilan eteen tulevat jämäkät liukuovet maitolasilla sekä tyttären makkariin ihan normaalit ovet tilasyistä. Jokaiseen makuuhuoneeseen ja eteiseen tulee osittain koreja. Kodinhoitohuoneeseen tulee kaksi korkeaa hyllykaappia joista toinen on imurinletkukorin kera siivouskaappi. Minusta perinteinen siivouskaappi on todella epäkäytännöllinen. Lisäksi tulee pyykkikaappi ja paikka pesutornille. Pesutornin viereen tulee pöytätilaa ilman alakaappeja, jos sattuu niin hassusti käymään, että olisi aikaa ommella. Pöydälle on tarkoitus sijoittaa myös mankeli. Pesuallas tulee ihan uloskäynnin viereen. Emme halunneet kurasyöppöä, mutta koska meillä on pieni valkoinen koira ja pieni lapsi, on ihan kätevää että pesupaikka on oven vieressä. Vessaan tulee pari vetolaatikkoa ja ehkä korkea, kapea kaappi sekä jonkinlainen kaapisto pöntön päälle.
Oikeastaan kodinhoitohuone on ainoa paikka jossa on ihan selvät sävelet kaapistojen suhteen. Muuten vähän emmitään esimerkiksi vessan kalustusta ja edelleenkin keittiön linjauksia. Liukuovikaappien sisäratkaisut eroaa pikkuisen kaikilla joten niistäkin etsitään meille sopivinta linjaa. Haaveissa olisi keittiöön musta kivitaso, mutta katsotaan antaako budjetti periksi. Tällä hetkellä olemme kiven kannalla, koska tasoa ei tule ihan älyttömiä määriä. Onko jollain kokemusta tuosta Kokkolan lähettyvillä toimivasta NordicSale outletistä? Kannattaako kivitasoa ja esim. laattoja lähteä sieltä katselemaan?
Tarkoituksena on tehdä tämän kuun loppuun mennessä päätös kiintokalustetoimittajasta vaikka eihän asialla vielä mikään kiire ole. Kannattaisiko jostain vielä kysellä? Toisaalta, jos on liian monta vaihtoehtoa, tulee valinnastakin vaikeampi.

2 kommenttia:

  1. Hei, uusi kiva blogi! Ja melkein "naapurista"... :) Eihän täältä Putaalta ole kuin parisataa kilsaa Ouluun... Tsemppiä kovasti projektiin! Meillä aletaan olla jo voiton puolella, mutta paaljon on vielä tekemistä. Tervetuloa seuraamaan meidänkin blogia. http://operaatioahava.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Moikka naapuri ;) vastahan me pari viikkoa sitten siellä suunnilla ajeltiin rallitunnelmissa (1/3 tästä perheestä ja loput 2/3 ihan shoppailutunnelmissa vaan).

    En olisi arvannutkaan kuinka monta kivaa blogia on löytynyt kommentoijien joukosta. Yöt kuluu sujuvasti niitä lukiessa :) Tosi hyviä vinkkejä onkin joistakin blogeista löytynyt eli kerrassaan mainiota vertaistukea raksaajille ;)

    VastaaPoista