sunnuntai 7. elokuuta 2011

Paperitöitä ja kaupantekoa

Pieni limekantinen muistikirja on ollut kovalla koetuksella, kun kaikki nippelitieto ja budjettisuunnitelmat on raapustettu sen sivuille. Yhden kerran säikähdin jo kovasti, että kirja on mennyt hukkaan eikä missään olisi ”varmuuskopiota”.

Tämä ilta kääntyikin aamuksi, kun vihdoin ja viimein sain aikaiseksi Excel-taulukon budjetista. Aiemmin taisinkin jossain mainita, että meille on tärkeää, ettei budjetti kauheana pääsisi leviämään käsiin ja siksikin taulukko on ehkä hyvä idea. Pikkuisen on päässyt kouluajoista ruostumaan taulukon tekeminen, mutta omasta mielestä tein tosi hyvän J Kaavanteko vähän kangerteli, mutta hifistellään sitten pikkuhiljaa kaaviota hienommaksi, jos jotain muistinpohjalta nousee ylemmäs.

Vähän tämä kirjoittelu laahaa jäljessä meidän nopean asuntokaupan vuoksi, mutta pikkuhiljaa aletaan täällä blogissakin olla ajantasalla.

Talokauppiaamme jäädessä parin viikon kesälomalle, meille tuli kamala kiire löytää rakennuksellemme pääsuunnittelija ja valvoja. Blogeja lukiessani huomasin, että monet ovat ottaneet valvojan mukaan jo talopaketinvalintaan, mutta me taisimme olla hieman myöhäisherännäisiä. Tai oikeastaan jo aikaisemmin kartoitimme tuttavapiiristä päteviä henkilöitä, mutta ketään ei vielä ollut kysytty mukaan projektiimme. Me halusimme mahdollisimman tarkan valvojan ja mielellään sellaisen, jonka kanssa olisi mukava asioida. Onneksi mielestämme paras vaihtoehto, jota kysyttiinkin ensimmäisenä, suostui! Valvojamme on Toni Päkkilä, nuori ja pätevä kaveri.

Lähetimme Tonille viimeisimmän tarjouksen kommentointia varten ja hyviä havaintoja Toni tekikin. Kun Joperan Timlin tuli lomalta takaisin töihin, sovimme uudet treffit. Viimeisin pohja oli hyvä ja siihen tehtiin ainoastaan pieniä muutoksia. Työhuoneen vieressä olevan makuuhuoneen komerot olivat upotettu työhuoneen puolelle joten ne siirrettiin toiselle seinustalle ja upotettiin vessan kohdalle. Näin saatiin työhuonetta vähän isommaksi ja vessa siirtyi muuten leveään eteiseen päin. Eteisestä olohuoneeseen menevää käytävää kavennettiin puoli metriä, mikä isonsi myös vähän työhuonetta ja yhtä makkaria. Kodinhoitohuoneen oven paikkaa siirrettiin ja ikkunoiden paikkoja olohuoneessa vähän siirreltiin.
Muuten ei oltaisi hoksattu olla vailla katonvärisiä kattoturvatuotteita, ellei valvoja olisi huomauttanut siitä. Varmistimme myös, että saunan seinälle nostetaan kaksi riviä laattoja ja että saunassa on kuivakaivo. Tarjouksesta oli lipsahtanut pois, että seinien piti olla EK kipsilevyä ja se lisättiin papereihin. Katsoimme, että lumiesteet olivat kaikkien kulkureittien kohdalla koko matkalla. Tapettien ja laattojen sopimushinnoista keskusteltiin ja varmistettiin, että jiiri tarkoittaa oikeaa jiiriä. Vaihdettiinpa vielä kodinhoitohuoneen ja eteisen välinen ovi erimalliseksi. Kaikki saatiin sovittua oikein mallikelpoisesti.
Lopuksi vielä väännettiin kättä piharakennuksen hinnasta. Yhteisymmärrykseen päästiin siinäkin ja sovimme, että sokkeli + valu sekä piirustukset tulevat Joperalta kohtuuhinnalla ja loput hommataan ja tehdään itse tai palkataan timpuri tekemään osa.
Kaikki oli ok ja olimme todella tyytyväisiä. Tähän mennessä todella hyvää palvelua Joperalta ja tietenkin erityisesti Joel Timliniltä ja heti hyvät näytöt antoi myös valvojamme Toni Päkkilä.
Kaupantekopäivän sovimme seuraavalle viikolle.
Linkki Joperan Synttärit malliin josta taloamme on lähdetty muokkaamaan: http://www.jopera.fi/omakotitalot/suosikkikodit/synttarit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti