torstai 25. elokuuta 2011

Taas kotona!

Käväistiin viikko saksanmaalla lomailemassa ja palasimme kotiin koko porukka syysflunssaisena. Täyteen survotuista matkalaukuista putkahteli sisustustarroja siihen malliin, että piti ihan miettiä, että  ”ai tälläinenkinkö me ollaan ostettu” J  Lähinnä tytön huoneeseen löytyi vaikka minkälaista kuvaa ja nähtäväksi jää käytetäänkö kaikkia. Kaikkia ei ainakaan seinään liimata. Tosin ostettiinhan me ikkunatarrojakin tai kuvia jotka voi sitten ottaa pois, kun kyllästyttää.
Kotimaassa appiukko oli käynyt tontilla niittämässä heinää talon ja tallin kohdalta. Ennen lähtöä J kävi isänsä kanssa mittomassa ja merkkaamassa talon sekä tallin paikat ja merkkipaalujen päät appiukko oli maalannut punaiseksi. Tänään saimme LVI-suunnitelman ja heti lähti tarjouspyyntö neljään paikkaan kaikesta rekvisiitasta mitä talon pohjalle ja ympärille tulee.
Reissun aikana oli tullut maanmittauslaitokselta viesti, että kauppakirjassa on päiväys myöhemmin kuin mitä lainhuutohakemus on päivätty?! Lisäksi olimme maksaneet 16€ liian vähän varainsiirtoveroa, kun emme tienneet, että se tulee maksaa myös lohkomiskuluista. Huomenna menemme kunnantalolle tekemään uudet kauppakirjat ja lainhuutohakemuksen paperit saadaan kuntoon. Päiväyksestä oli kyllä puhetta, kun allekirjoitimme papereita, mutta sillä ei kuulemma ollut merkitystä. Näytti kuitenkin olevan!
Joperaltakin kyseltiin tänään milloin rakennuslupa olisi odotettavissa. Jospa siellä olisi jo miehiä valmiina aloittamaan meidän talon urakkaa kunhan lupa-asiat ovat kunnossa!
Tämän viikon tehtävälistalla on vielä tuon kauppakirjasotkun ja lvi-tarjoushommien lisäksi, lopullinen kiintokalustetoimittajan valinta ja maaurakoitsijoiden tarjouspyynnöt. Maaurakointia ei kysytä kuin kahdelta yritykseltä joista molemmat ovat jollain tapaa tuttuja.
Talokuumetta nostatettiin tänään pienellä pyöräretkellä tontille. Merkattuja tolppia katsellessa talo näyttää toooosi pieneltä. Eihän siinä paljon neliöitä tule olemaankaan, mutta monesti talot näyttävät terasseineen ulospäin paljon isommilta kuin todellisuudessa ovat. Nyt pelkkiä ääriviivoja kuvitteellisesti katsellessa tuntui, ettei kaikki huoneet voi mahtua sen suorakaiteen sisälle. Mukavaa katsella miten naapuruston rakennushankkeet edistyy ja minkälaisia taloja on lähistölle tulossa. Tosi nopeasti oli joillakin tonteilla viikossa edistytty ja mukavan näköistä porukkaa on ”kulmille” tulossa J

1 kommentti:

  1. Kun meidän tontilla mies ja vastaava mestarimme merkkasivat talon paikkaa, en uskonut että heidän mittauksensa pitävät paikkaansa. Talo näytti niin pieneltä, varmasti olivat laskeneet jotain väärin! Mutta kun tilanne oli kaksi insinööriä vastaan minä, niin jouduin nielemään vastalauseeni. Nyt kun perustukset ovat valmiit, talo tuntuu edelleen todella pieneltä. Ei sen suorakulmion sisään voi mahtua 37 neliötä olohuonetta ja keittiötä ja 15 neliön makkari+pesutilat ja khh päälle :D

    VastaaPoista