torstai 4. elokuuta 2011

Valinta tehty!!!

Palataanpas kiintokalusteista itse talopakettiin!
Kädenvääntö Designin ja Joperan välillä tiivistyy. Joperalta saimme uuden pienemmän tarjouksen ja Designinkin lopulliset tarjoukset pärähtivät sähköpostiin. Lapsi unille ja me aloimme laskea budjettia. Ensimmäinen tämän projektin itkuhan siinä oli tulla, kun ynnäsimme lukuja yhteen. Pienimuotoinen väärinkäsitys Designin kanssa aiheutti itkua ja hammastenkiristelyä. Omasta mielestäni Raimon toimistolla varmistin, että talopakettitarjouksen hintaan jonka hän siellä antoi, kuuluivat myös tavarat autotallikatokseen ja siksi olinkin laskenut että budjetissa alettaisiin olla. Kun tarjoukset olivat tulostettuna pöydällä ja piharakennustarjous oli erillisenä omalla hinnallaan, ei budjetissa oltu vielä viereenkään. Joperan tarjous oli jopa edullisempi, koska siihen automaattisesti kuului paljon enemmän jo tavaraa kuin Designin tarjoukseen. Designin tarjoushintaan piti laskea päälle vielä ovien vaihto massiivioviin, pesuhuoneen lvi wc-tuotteiden osalta, takkaleivinuuni + muuraukset, halogeenejä, tapetointia, lisäpistokkeita, paloturvatuotteet (ei kuuluneet tarjoukseen, koska tulisija ei tulisi Tulikiveltä), kiuas, ulkovalaistusvalmius, valaisimia oven pieliin, jne.
J oli jo lyömässä päätä seinään ja väitti ettei me päästä kummankaan kanssa sopimukseen ja turhaa työtä on tehty puolin ja toisin. Viittä vaille ettei mietitty, että pitää aloittaa koko kilpailutus uudelleen paljon pienemmillä neliöillä. Mietittiin kuitenkin, että olinko sittenkin oikeassa ja olisiko piharakennuksen varusteet sittenkin tarjoushinnassa ja J päätti sen seuraavana päivänä varmistaa. No ei se sisältynyt hintaan ja muutenkin taas ilmeni joku ylimääräinen kulu mitä emme olleet huomioineet. Raimo lupasi ottaa selvää, olisiko hinnalle vielä jotain tehtävissä, mutta pidemmittä puheitta muutos oli niin vähäinen, ettei se juurikaan auttanut.
Joperalla on oma mallipankki, mutta helpompi muokata ja tehdä omannäköisiä taloja kuin Designilla, koska kyseessä ei ole elementtitalo vaan kappaletavarasta paikan päällä tehtävä. Otin puhelimen käteen ja pirautin Timlinille hädissäni ja kerroin kuinka paljon hinnan pitäisi tippua. Neliöitä voisi pienentää, kunhan pohja pysyisi suurin piirtein ennallaan ja työhuoneestakin olimme valmiita luopumaan. Joel ei ollut millänsäkään vaan otti haasteen vastaan ja lupasi muuttaa taloa budjettiin sopivaksi. Tarjous tulikin aika pian ja jopa työhuone oli saatu säilytettyä, kun kaikki ylimääräiset kulmat poistettiin. Loistavaa palvelua!!  Olimme kerta kaikkiaan tyytyväisiä ja peli oli sillä selvä; Joperasta tulisi meidän talon toimittaja.
Timlin jäi pariksi viikoksi lomalle ja pieniä viilauksia vielä olisi tehtävä, että sopimuksia päästäisiin tekemään. Pari viikkoa jäi aikaa myöskin selvitellä piharakennuksen kohtaloa, kun sen hinta oli kalliimpi Joperalla kuin Designilla. Ajattelimme kysellä tarjouksia tavaroista rautakaupoista ja myöskin tarjouksia valmistalleista eri toimittajilta. Mieli muuttui sen verran, että alkuperäissuunnitelmista poiketen olisimme valmiita osallistumaan autotallikatoksen rakentamiseen ainakin jossakin määrin. Vähimmäisvaatimus timpurintyölle olisi pystyt pystytettyinä ja katto asennettuna.
Helpotuksen huokaus pääsi ilmoille, kun rahat riittäisivät suosikki pohjaamme ja vieläpä semmoisen firman kanssa, mistä ei vielä olla keneltäkään pahaa sanaa kuultu.

3 kommenttia:

  1. Onnea valinnasta! Toivottavasti saatte mieluisan talon mieuisaan hintaan :) Onko muuten pohjapiirrustuksesta mahdollista saada kuvaa?

    VastaaPoista
  2. Rakennuttamisessa talotoimittajan valinta on jo puoli ruokaa. Onnittelut siitä! Tuo Jopera on meille täysin uusi tuttavuus, mutta ei mikään ihme kun ollaan vallan toiselta suunnalta Suomea :D Hienoja taloja heillä ja ihan edulliset muuttovalmis -toimitukset.

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Pelkkää hyvää olemme valinnastamme kuulleet ja toivotaan ettei tarvitse pettyä. Pistin linkkinä tuon synttäreiden pohjan mistä taloa on lähdetty muokkaamaan ja pistän myöhemmin lopullista pohjaa kuvana.

    VastaaPoista