perjantai 26. elokuuta 2011

Kiintokalustetoimittaja valittu

Tällä kertaa kävi nyt näin, että minun entisen kotipaikkakunnan pienyrittäjyyttä tuetaan ja kiintokalusteet toimittaa Rautio Pudasjärveltä. Soittelin sinne tänään ja pikkuisen vielä tinkasin hintaa ja sopimukseen päästiin. Kaupanpäälle saatiin vielä lupaus, ettei tulla pettymään J
Muista toimittajista sen verran, että Parmalta ollaan oltu ahkerasti yhteydessä koko ajan. Innosta ei ole kuulunut mitään toisen hiotun tarjouksen jälkeen. Nelkolta tuli toissa viikolla tarjous ja kyseltiin vielä saimmeko sen ja soiteltiinkin perään. Ehdin jo puhelimessa ilmoittamaan valinnastamme ja kauppias melkein pilasi päiväni, kun alkoi mollaamaan toisia firmoja tietämättä heidän tarjouksensa sisältöä. Jotenkin aina nousee karvat pystyyn, kun lähdetään tuolle linjalle. Fair play vai miten se meni…
No niin kerrotaanpa kalusteista vähän enemmän. Astutaanpas sisälle taloon J Tuulikaappiin tulee kaksi kaappia joista toinen on tankokaappi ja toinen on jaettu kahteen osaan joista toisessa on koreja ja toisessa hyllyjä. Ovet ovat maitolasia lattiasta kattoon. Liukuovista kaikki ovat alumiinirungoilla ja ovilla on kymmenen vuoden takuu!
 Vessaan ei otettu kuin vetolaatikkokaappi kahdella laatikolla ja koko seinän levyisenä. Altaaksi valittiin suorareunainen pyöreä kulhoallas. Onkos kellään tällaisesta altaasta kokemusta? J:n sisko sanoi, että sisältä pyöristetty pärskii pöydälle paljon. Itse en ole kellään tätä allasta nähnyt, niin en pysty sanomaan asiaan mitään, mutta onhan se tietenkin ikävää, jos pöytälevy on koko ajan roiskeiden armoilla. Parilla tutulla on kyllä ovaalin mallinen pieni allas joka on sisältä pyöristetty enkä ole erityisemmin huomannut, että niistä roiskisi vettä. Vessaan tulee lisäksi hyllyjä ja mahdollisesti pieni kaappi, jos jostain löydetään meitä miellyttävä.
Kuva lainattu täältä

Kodinhoitohuoneeseen tulee kolme kattoon asti olevaa komeroa joista yksi on ”siivouskomero” hyllyillä ja imurinletkukorilla, yksi hyllykaappi ja yksi pyykkikaappi. Loppu seinä on täynnä yläkaappeja joiden alla on ulko-oven vieressä pesuallas alakaapilla ja vieressä laatikkokaappi. Laatikkokaapin ja pyykkikaapin väliin jää työtaso. Toisella seinustalla on teknisen tilan peittona kolme liukuovea.

Tyttären makuuhuoneeseen tulee tankokaappi kahdella tangolla sekä toiseen kaappiin osin koreja ja hyllyjä. Ovet ovat normaalit, että korit mahtuvat sujuvasti ulos. Meidän makkariin ja tv-huoneeseen tulee tankokaappi kahdella tangolla ja molemmille hyllyjä sekä koreja. Tv-huoneesta tulee meidän makkari, jos joskus sattuu perhe vielä kasvamaan. Työhuoneeseen ei tule kiinteitä kaappeja.
Keittiöön tulee nyt (apua!!) sekä tiskikone että uuni korotettuna. Olkoonkin ettei meidän keittiössä laskutilan kanssa juurikaan hurrata, mutta on tämän asian kanssa käyty semmoista jaakobinpainia, että olemme varmoja päätöksestämme. Mittanauhan kanssa on pyöritty ja anopin keittiössä mielessä muokattu omaksi. Meillä ei tule olemaan keittiössä tason päällä mitään koneita ja kahvinkeitin sijoittuu tiskikoneen päälle. En muutenkaan halua, että tasolla on juuri minkäänlaista tavaraa näkösällä vaan kaikille tulee paikka laatikkoihin. Mitä steriilimmän näköinen, sitä parempi. Jääkaappi ja pakastin saavat levyt suojakseen ja päälle vielä yläkaapit. Vaikkakin uudet rosterikoneet ovat ihan siistejä paljaaltaan, suojataan kyljet varmuuden vuoksi kolhuilta ja laitetaan levyt verhoksi.


Tältä se suurinpiirtein sitten näyttää. Uunin ja liesitason välin pitäisi olla todellisuudessa leveämpi ja apk:n päälle tulee lasiovi. Liesituuletinkaan ei ole ihan tuonnäköinen, mutta vähän esimakua kuitenkin :)

Kaikki kaapit ovat korkeakiiltoisia kalvo-ovia pitkällä vetimellä. Luultavasti keittiöön tulee musta kivitaso ja vessaan sekä kodinhoitohuoneeseen musta laminaatti.
Näillä valinnoilla nyt mennään ja toivotaan ettei hirveästi mieli ehdi muuttua matkan aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti