torstai 11. elokuuta 2011

Rakennuslupahakemus tehty HEP!

Tuuletuksien paikka!!! Sain tänään vietyä rakennuslupahakemuksen kaikkine vaadittavine liitteineen kuntaan. Jospa ensi yönä saisi nukuttua, kun ei tarvi miettiä missä kaikkialla pitää lappuja vielä käydä hakemassa.

Kotikunnassamme rakennusluvan käsittelyaika on minimissään neljä viikkoa. Juttelin lupia myöntävän virkanaisen kanssa ja kaikeksi yllätykseksi maatöitä voikin alkaa tekemään jo ennen rakennusluvan myöntämistä. Tosin luvan myöntämisen jälkeen päätetään vasta lopullinen rakennuksen korko merenpinnasta ja kunnan kaverit käyvät merkkaamassa tarkat nurkanpaikat sokkelia varten.

Jos lupa myönnetään neljässä viikossa ja siihen lisätään kaksi  viikkoa valitusaikaa jolloin ei voi tehdä vielä mitään, voi olla että sokkelit ehditään tehdä ajallaan. Jos päätös venyy, ei töihin päästä aikanaan. Onneksi on olemassa kiertotie eli varan vuoksi hain samassa yhteydessä rakennusluvan aikaistamista ennen päätöksen lainvoimaisuutta. Tuolloin töitä voi alkaa tekemään heti päätöksenteon jälkeen, mutta valitusajaksi on maksettava 6500€ kunnan osoittamalle tilille. Onko kukaan joutunut tällaista hakemaan? Miten homma on käytännössä mennyt ja onko rahat vaarassa jossain tapauksessa menettää? Ikinä emme ole tällaisesta käytännöstä kuulletkaan, mutta kunnassa sanottiin että se on tänä päivänä yleisesti käytetty juttu.

Meillä ei tarvinut pyytää kuin yksi naapurikuuleminen, koska vastapäiset ja toisen puolen viereinen tontti ovat vielä vapaana. Takapihan puolella on puistoalue ja se on kunnan maata, mistä kuuntelua ei tarvitse kunnalta pyytää. Naapuriin rakentaa irakilainen perhe, enkä usko heidän valittavan meidän rakennuksesta kun siinä ei ole mitään poikkeavaa. Kaikki etäisyydet ovat normaalit ja naapuri sanoi, että hän uskoo kaiken olevan ok kun katseli piirustuksiamme. Ihan mukavalta naapuri vaikutti. Vanhempieni naapurissa asui aikanaan myös irakilaisperhe ja he olivat oikein asiallisia sekä rauhallisia naapureita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti