keskiviikko 31. elokuuta 2011

Maaperästä

En olekaan ilmeisesti muistanut hirveästi kertoa maaperätutkimuksen tuloksista joten korjataanpas asia välittömästi.
Maaperätutkimuksesta pyydettiin tarjousta muistaakseni kahdeksasta paikasta kahdelle tontille, meidän ja tuttavaperheen. Paras tarjous saatiin Insinööritoimisto Intovalta Utajärveltä. He kävivät 6.7. tekemässä kairauksia tontilla.
Tontti on vanhaa pellonpohjaa ja pinnasta löytyi 0,2m ruokamultaa. Meillä on tarkoitus kuoria ja seuloa multa käyttöön. Multakerroksen alla on hyvin tiivis routiva keskihiekkakerros joka muuttuu moreenimaiseksi metrin syvyydessä. Moreenikerros oli ollut niin kova, että kaira ei ollut tahtonut painua kerrokseen kuin lyömällä ja oli jatkunut niin syvälle kuin kairalla oli päästy eli maksimissaan 4,2m.
Perustamisohjeiksi annettiin multakerroksen poistaminen. Pohjamaan päälle asennetaan suodatinkangas jonka päälle tehdään vähintään 0,3m kapillaarikatkos. Rakennus voidaan perustaa normaalilla sokkelipalkilla ja perustuksen alle asennetaan puristusta kestävä, kosteutta läpäisemätön eristelevy. Rakennuksen perustuksen suositeltu yläpinnan korkeusasema n. +6,8 - +7.
Routasuojaus voimassaolevien määräysten mukaan ja myös kattovesiviemärit sekä salaojat routasuojataan. Salaojituksessa huomioidaan puhdistaminen ja toimivuuden tarkastaminen koko rakennuksen käyttöiän ajan. Salaoja- ja pintavedet johdetaan kokoojakaivon kautta hulevesiviemäriin ja kokoojakaivoon asennetaan tarvittaessa padotusventtiili. Sadevedet johdetaan kallistuksilla rakennuksista poispäin ja kattovedet johdetaan rännien ja syöksytorvien kautta kattovesiviemäriin.
Täyttö tehdään karkealla hiekalla tai soralla ja tiivistäminen suoritetaan niin, että saavutetaan asetetut tiiviysvaatimukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti