keskiviikko 3. elokuuta 2011

kilpailutusta osa IIJt-talo lähestyi meitä sähköpostitse suhteellisen hintavalla tarjouksella, mutta koska pohja oli mielestämme aika ok ja johtaja nimenomaan painotti puhelimessa että tarjous on alustava, sovimme treffit JT-talon toimistolle. Itse johtaja otti meidät vastaan ja oli hyvin asiallinen. Hän kuunteli hyvin toiveitamme ja suosittelikin joitain muutoksia itse. Aika hassua, että moneltakin taholta oltiin kuultu kommenttia firman jäykkyydestä ja vanhanaikaisuudesta eikä meillä jäänyt kyllä yhtään sellaista vaikutelmaa paikasta. Jostain kiintokalustetoimittajasta puhuttaessa johtaja itse mainitse kuinka siinä firmassa ollaan vielä vähän vanhanaikaisia  ;)  Aika sutjakka käynti tämäkin oli ja uusi tarjous luvattiin laskea ja lähettää sähköpostiin ennen heidän jäämistään kesälomien viettoon. Mukaan luvattiin tarjous myös piharakennuksesta. JT-talon toimisto oli muuten tosi mutkan takana, ettei kiireellä aluksi meinattu löytää koko paikkaa…
Designtalon mestarimyyjä Raimo tuli taas kotiimme uudelle käynnille ja yksityiskohtia alettiin viilaamaan lävitse. Pikkuisen oli alettava karsimaan joitakin valintoja, koska pakolliset muutokset; julkisivu 4m ja kaukolämpö, haukkasivat jo monta tonnia. Pohjapiirrustus viilattiin suht kohdilleen ja ensimmäinen tarjous tulostettiin. Saimme myös tarjouksen piharakennuksesta. Ihan ei budjettiin päästy vielä tälläkään käynnillä ja sovimme vielä treffit Raimon toimistolle. Samoihin aikoihin kävimme katsomassa pariakin Designtalon esittelyä ja hienoiltahan ne uudet talot näytti.
Joperalta tuli tarjous ja ei mennyt viereenkään meidän budjettia. Tämän talouden mies oli jo täysin varma, ettei tarjous tipu meille sopivaksi vaikka mitä tehtäisiin. Sovimme kuitenkin Timlinin kanssa treffit, että saisimme hintaa viilattua alemmas.
Designtalo alkoi olla jo aika vahvoilla meidän urakassa ja aika täpinöissämme menimme Raimoa tapaamaan. Aikamme tarjousta hiottua ja tingattua saimme suhteellisen hyvän tarjouksen. Piharakennukseenkin löydettiin ratkaisu, että otamme tavaratoimituksen ja timpurin tekemään tallin ja säästämme siinä. Uuniseppien takka/leivinuunille löytyi edullisempi vaihtoehto paikallisen muurarin tekemänä. Appiukko ja J (perheen isä) naputtelisivat itse terassit ja Misan tilalle ottaisimme normaalin puukiukaan.
Joperalle lähdimme Joelin vieraaksi seuraavana miettimään keinoja laskea hintaa. Ensin tuntui, ettei hintaa saa alemmaksi millään, mutta sitten Joel ehdotti että kulmia oikomalla hintakin tippuisi. Talossa oli todella paljon kulmia: kaksi erkkeriä, valokaari ja erillinen kulmaus joten eiköhän niitä voisi vähentää. Sovimme, että erkkerit poistetaan ja terassit naputellaan itse. Taloon tuli itse asiassa melkein enemmän neliöitä, kun osasta kohden jouduttiin leventämään ja osasta kaventamaan. Massiiviset väliovet, puukiuas ja tulisija sekä tietenkin isot terassit säilyisivät. Piharakennuksesta pyysimme tavaratoimitustarjousta kattopäälle-toimituksella.
JT-talolta tuli uusi tarjous joka oli ihan ok, mutta miellytti pohjaltaan harkinnan jälkeen meitä vähiten joten kiitimme tarjouksesta ja päätimme tehdä kaupat joko Joperan tai Designin kanssa.  JT-talo muuten veti pohjat piharakennustarjouksessa tai sen kalleudessa, kun avaimet käteen hinta oli pitkälle 40t.
Loppufinaaleissa Desingtalo ja Jopera!!! Jännitys tiivistyy!!! Jos J saisi päättää sopimukset olisi tehty jo Designin kanssa, koska hinta on kohdillaan ja myyjäkin niin hyvä. Joperan pohja on kuitenkin todella paljon parempi.

2 kommenttia:

 1. pieni vinkki: Ei desingtaloa :( Ystävälläni on desing talo, joka on muutaman vuoden vanha ja ihan umpi homeessa. Lapset sairastuneet astmaan ja nyt koko koti on purettu. Desing talo ei vieläkään myönnä vastuuta koko hommalle, vaikka alunperin ovat laittaneet homeisia lautoja seiniin. Nytkin siellä on desing-talon tyypit purkamassa taloa eristyksiin asti, mutta silti yrittävät luistaa hommasta ja jättivät homeisiä lautoja/villoja seiniin. Onneksi ystävämme vastaava mestari huomasi asian ja pisti porukan korjaamaan jälkensä...

  Todella kurja tapahtuma. Tällä meillä päin on muutama muukin desing-talo ollut ihan susi. Yksi talo "upposi", kun paalutukset oltiin jätetty tekemättä. onneksi he saivat kaupan purkaa kokonaan, vaikka työn ja tuskan takana se olikin.

  Tsemppiä valintaan!

  VastaaPoista
 2. Olen lukenut designtalon valinneiden blogeja netistä ja osalla on ollut ongelmia ja osalla ei. Toisaalta olipa kyseessä kuinka tunnettu merkki tahansa, niin virheitä saattaa tulla.

  Eräs silmiinpistävä piirre noissa epäonnistumistarinoissa on, että ne ovat kaikki Etelä-Suomessa sattuneita. Kaikki tutut jotka ovat tänne Oulunseudulle rakentaneet ovat olleet todella tyytyväisiä ja alueen myyjä on kyllä todellinen helmi. Yhtään negatiivista kommenttia en täältä ole keneltäkään kuullut ja siksi pidettiinkin Designia potentiaalisena vaihtoehtona. Laatuun vaikuttaa kuulemma todella paljon minkälainen kirvesmiesporukka on ja nähtävästi tällä seudulla designilla on parempi porukka töissä...

  Kiva, kun tulit kommentoimaan ja pitääpäs kurkata sinunkin blogiasi :)

  VastaaPoista